Εγκαινιάστηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης

3dimotiko-varis2Τα εγκαίνια μιας καινούργιας σχολικής μονάδας, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης πραγματοποίησαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός και ο Δήμαρχος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης, Σπύρος Πανάς. Το έργο, του οποίου η ολοκλήρωση δεν ήταν εφικτή λόγω οικονομικών δυσχερειών του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής (ΕΣΠΑ 2007-2013) και αποπερατώθηκε τον Οκτώβριο του 2013. Το συνολικό κόστος ανήλθε περίπου στα 1.900.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα καινούργιο σχολικό κτήριο δυναμικότητας 180 μαθητών, που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης. Περιλαμβάνει έξι αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, εργαστήριο φυσικής και χημείας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και Η/Υ, κυλικείο, γραφεία, αποθηκευτικούς χώρους. Ο περιβάλλων χώρος του περιλαμβάνει αθλητικές εγκαταστάσεις σύγχρονων προδιαγραφών (δύο γήπεδα μπάσκετ, γήπεδο βόλεϋ) και πλαισιώνεται από φυτεύσεις πρασίνου που έχουν διαμορφωθεί με ιδιαίτερη φροντίδα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, στο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η Περιφέρεια Αττικής είναι υπερήφανη που χρηματοδότησε μέσα από το ΠΕΠ Αττικής το έργο κατασκευής του κτιρίου του 3ου Δημοτικού Σχολείου, ένα όμορφο κτήριο που στολίζει την περιοχή και θα στεγάσει τα πρώτα γράμματα των παιδιών.

3odimotiko-varis1_360x270Επιπλέον, στη Δημοτική Ενότητα Βάρης, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί μέσα από το ΠΕΠ Αττικής και τα ακόλουθα έργα:

– Το 2o Βρεφονηπιακό Σταθμό στη θέση Μηλαδέζα.
– Το 2ο Λύκειο Βάρης.
– Στο 2ο Δημοτικό Βούλας την Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων.
– Το Γυμνάσιο Βουλιαγμένης.

Τα παιδιά μας είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο που έχουμε και η ελπίδα μας για το μέλλον. Επενδύοντας στην Παιδεία, επενδύουμε στον πολιτισμό. Οι σχολικές μονάδες ανήκουν στα έργα που μας κάνουν ιδιαίτερα περήφανους, γιατί υπηρετούν την Παιδεία και στεγάζουν τη μόρφωση. Με ορθολογική διαχείριση και αποτελεσματική κατανομή των πόρων επιτύχαμε, με λίγα χρήματα από το ΕΣΠΑ, να ολοκληρώσουμε ένα σημαντικό έργο».

Ο Δήμαρχος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης, Σπύρος Πανάς, αφού αναφέρθηκε εκτενώς στο ιστορικό της διαδικασίας ολοκλήρωσης του έργου, σημείωσε ότι «η νέα γενιά θα αλλάξει τον τόπο μας. Αυτό γίνεται με τις προσπάθειες της πολιτείας, της εκπαιδευτικής κοινότητας και των πολιτών».