Αρχική Infokids Υγεία Έγκαιρη αντιμετώπιση κρούσματος ιού Coxsackie σε παιδικό σταθμό του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Έγκαιρη αντιμετώπιση κρούσματος ιού Coxsackie σε παιδικό σταθμό του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

evan_virusΆμεσα και πριν προλάβουν να εξαπλωθούν αντιμετωπίστηκαν τα δύο κρούσματα του ιού Coxsackie που έκαναν την εμφάνισή τους, πριν από λίγες ημέρες, στον παιδικό σταθμό της Χρυσοστόμου Βασιλείου. Οι υπεύθυνοι του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έστειλαν άμεσα τον παιδίατρο, ο οποίος εξέτασε όλα τα παιδιά του παιδικού σταθμού διαπιστώνοντας τον περιορισμό του ιού μονάχα στα δύο προαναφερθέντα περιστατικά.

Οι Ηρακλειώτες που στέλνουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Δήμος Ηρακλείου έχει πάντα στη διάθεση των εν λόγω σταθμών ιατρικό προσωπικό προκειμένου, όχι μόνο να αντιμετωπίζονται, αλλά και να προλαμβάνονται τέτοιες περιπτώσεις. Έτσι, οι γονείς μπορούν με ασφάλεια να εμπιστεύονται τα παιδιά στις δημοτικές δομές, ήσυχοι ότι τους παρέχεται καθολική φροντίδα.

20110614194124_chan-tay-mieng

Άλλωστε, όπως και οι παιδίατροι καθησυχάζουν, ειδικά για κρούσματα του ιού Coxsackie δεν συντρέχει ο παραμικρός λόγος πανικού, καθώς πρόκειται για λοίμωξη που στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι αβλαβής. Εξάλλου, ο ιός είναι πολύ συνηθισμένος, ιδιαίτερα τις εποχές τους έτους που δεν υπάρχει έξαρση της εποχιακής γρίπης.

M170/0218

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, τονίζουν οι ειδικοί, είναι να γίνει αντιληπτό ότι, όπως συμβαίνει και σε όλες τις λοιμώξεις, σημαντικότερο ρόλο έχει η πρόληψη. Για το λόγο αυτό παιδιά με συμπτώματα κάποιας ιογενούς λοίμωξης θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι μέχρι να αναρρώσουν πλήρως, με παράλληλη ενημέρωση του σταθμού, όπως ορίζει και ο κανονισμός λειτουργίας των παιδικών σταθμών.

Ο περιορισμός της διασποράς των λοιμώξεων έγκειται στο μεγαλύτερο ποσοστό στην καλή συνεργασία των γονέων με τον παιδικό σταθμό και στην τήρηση των κανόνων υγιεινής. Να σημειωθεί ότι ο παιδίατρος Σταύρος Κιάκος θα είναι στη διάθεση των γονέων του παιδικού σταθμού της Χρυσοστόμου Βασιλείου (σε προκαθορισμένες ημέρες) για τυχόν απορίες και διευκρινήσεις.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.