Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο Εγκατάλειψη συζυγικής στέγης

Εγκατάλειψη συζυγικής στέγης

divorce

Ερώτηση
Εδώ και αρκετό καιρό σκέφτομαι να ζητήσω από το σύζυγό μου να χωρίσουμε... είμαστε 3 χρόνια παντρεμένοι και οι διαφορές μας είναι αρκετές εδώ και πολύ καιρό... είμαστε εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες και διαφωνούμε σε πάρα πολλά, αλλά δεν υπάρχει και διαθέση πια για να το προσπαθήσουμε... θέλω να ρωτήσω το εξής... αν του πω ότι τον αφήνω και φεύγω από το σπίτι... θα μπορέσω να πάρω τα υπόλοιπα πράγματά μου ή υπάρχει η πιθανότητα να μην με αφήσει να τα πάρω μετά; Τα περισσότερα πράγματα του σπιτιού τα είχα αγοράσει εγώ με τους γονείς μου... επίσης φοβάμαι και την αντίδρασή του ή μήπως κάνει καμία βλακεία... π.χ. σε προηγούμενες σχέσεις είχε χτυπήσει κοπέλες...

ευχαριστώ πολύ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Πριν ανακοινώσετε στο σύζυγό σας την απόφασή σας, θα πρέπει να προσλάβετε δικηγόρο, γιατί αφενός οι διαδικασίες που θα ακολουθήσουν είναι νομικές και θα πρέπει να συνταχθούν τα σχετικά δικόγραφα, αφετέρου θα πρέπει να επικρατήσει η μεγαλύτερη δυνατή ψυχραιμία και ηρεμία. Ο δικηγόρος θα διαπραγματευτεί την κατάσταση, με τη δική σας σύμφωνη γνώμη, με το δικηγόρος του συζύγου σας, και τα πράγματα θα εξελιχθούν στο πλαίσιο του νόμου. Όσον αφορά για τα πράγματα που είναι η ερώτησή σας, εφόσον είναι διακριτό και αποδεικνύεται ότι σεις τα αγοράσατε, τότε η κυριότητά τους σας ανήκει. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν να αποδειχθεί, τότε πρόκειται για κοινά αποκτήματα μετά το γάμο, τεκμαίρεται δηλαδή, ότι αγοράστηκαν με κοινά χρήματα και ανήκουν και στους δύο. Γενικά, είναι δύσκολο να αποδειχθεί η αγορά κινητών πραγμάτων, εκτός αν πρόκειται για αντικείμενα ιδιαίτερης μεγάλης αξίας.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα

+30210 3816555,+306932618706,

fax: +30210 3816555

Email: jalavano@otenet.gr

Url: http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.