Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό Εγώ και ο γιος μου υποφέρουμε συχνά από άφτρες. Πώς να τις αντιμετωπίζουμε;

Εγώ και ο γιος μου υποφέρουμε συχνά από άφτρες. Πώς να τις αντιμετωπίζουμε;

aftra

Απαντά ο ειδικός παθολόγος Μανόλης Βουτσαδάκης

Όλοι γνωρίζουμε αυτές τις μικρές, αλλά «θαυματουργές» πληγές μέσα στο στόμα (πίσω από τα χείλη, τα μάγουλα, κάτω από τη γλώσσα), που προκαλούν πόνο και μας βασανίζουν αρκετά μέχρι να επουλωθούν. Οι διαταραχές στο ανοσοποιητικό μας σύστημα λόγω κάποιας ασθένειας, κόπωσης ή έντονου άγχους οδηγούν στην απώλεια βιταμινών ή σιδήρου και ευνοούν κατ’ επέκταση την εμφάνιση των ενοχλητικών αυτών μπελάδων. Επίσης οι μικροτραυματισμοί της στοματικής κοιλότητας ή κάποιο μικρόβιο (π.χ. στρεπτόκοκκος) ευθύνονται επίσης για την εμφάνισή τους.

Συνήθως εμφανίζονται στο εσωτερικό από το μάγουλο και από τα χείλη και σπανιότερα στη γλώσσα και τα ούλα. Τις περισσότερες φορές εξαφανίζονται από μόνες τους μετά από περίοδο μίας ή δύο εβδομάδων.

Θα τις αντιμετωπίσετε με καλή στοματική υγιεινή. Επίσης καλό κάνει η κατανάλωση γιαουρτιού. Αν δεν βοηθηθείς, θα επισκεφτείς το γιατρό σου, ο οποίος θα σου προτείνει κάποιο αντισηπτικό, ενώ αν είναι ερπητικής μορφής θα σου χορηγήσει αντιβίωση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.