«Εγώ το έριξα στο ποτάμι»: Αποφασίζεται το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης για την 29χρονη παιδοκτόνο του Αλιάκμονα

Η 29χρονη καθ’ ομολογίαν παιδοκτόνος του Αλιάκμονα, παραμένει υπό κράτηση, ενώ έχει εκδοθεί απόφαση προφυλάκισης, καθώς απέρριψε το 11 μηνών μωρό της στα νερά του Αλιάκμονα

«Εγώ το έριξα στο ποτάμι» – Ομολόγησε η 29χρονη παιδοκτόνος

Μετά την ομολογία της, ότι απέρριψε το 11μηνών κοριτσάκι που είχε αποκτήσει εκτός γάμου, στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα, κατά την αναπαράσταση στο σημείο που η ΟΠΚΕ εντόπισε νεκρό το βρέφος να επιπλέει στο νερό, η 29χρονη παιδοκτόνος επέστρεψε υπό κράτηση στη ΔΑ Βεροίας .

Κατά τη διαδικασία της αναπαράστασης στο φράγμα του Αλιάκμονα, που διήρκεσε σχεδόν μία ώρα και σαράντα λεπτά, παρουσία Ανακριτή Βέροιας, στις επίμονες ερωτήσεις που δέχτηκε η 29χρονη Ελευθερία, ομολόγησε ως παιδοκτόνος. Η ίδια, όταν οι αστυνομικοί της ζητούσαν να περιγράψει με λεπτομέρεια την κάθε κίνηση που έκανε, περιέγραψε ότι απέρριψε το μωρό στο νερό και αποχώρησε από το σημείο. Ωστόσο η 29χρονης, αποδέχθηκε ότι το προηγούμενο διάστημα έλεγε ψέματα ενώ επέμεινε στη θέση ότι το 11μηνών κοριτσάκι ζει.

«Δεν είχα πρόθεση να το σκοτώσω»

Μετά από μία εβδομάδα, η 29χρονη ομολόγησε ότι πέταξε το 11 μηνών κοριτσάκι της στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα, δίχως να δώσει όμως εξήγηση. Μέχρι πρότινος υποστήριζε ότι το μωρό διέφυγε της προσοχής της, μπουσούλησε και έπεσε στο ποτάμι.

Το πρωί της Δευτέρας συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, η προφυλακισμένη μητέρα οδηγήθηκε στο σημείο της τραγωδίας. Την περίμεναν εισαγγελέας και ανακριτής για να αρχίσει η αναπαράσταση στο φράγμα του ποταμού, εκεί όπου το βρέφος ξεψύχησε αβοήθητο.

«Εγώ έριξα το παιδί μου στα νερά του Αλιάκμονα. Αλλά δεν είχα πρόθεση να το σκοτώσω. Δεν είχα σκοπό να πεθάνει. Νόμιζα ότι κάποιος θα το δει και θα το σώσει. Δεν πιστεύω ότι το παιδί μου πέθανε. Μου λένε όλοι ψέματα. Το παιδί μου ζει».

Από την 29χρονη ζητήθηκε να περιγράψει βήμα – βήμα τα όσα έγιναν το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Από την στιγμή που έφτασε στο φράγμα του Αλιάκμονα και κατέβηκε από το ταξί, τη διαδρομή της με τα πόδια πάνω στο φράγμα, το σημείο όπου πέταξε το κοριτσάκι της στα παγωμένα νερά του ποταμού και στη συνέχει το πώς έφυγε εγκαταλείποντας το ίδιο της παιδί.

Η αναπαράσταση και η αυτοψία στον χώρο κρίθηκαν απαραίτητες καθώς οι κάμερες ασφαλείας στο φράγμα δε λειτουργούν λόγω βλάβης, με συνέπεια οι κινήσεις της μητέρας να μην έχουν καταγραφεί. Η 28χρονη, επί μία ώρα και 40 λεπτά, περιέγραφε στις Αρχές τα όσα έγιναν.

Σε εικόνες από κάμερες ασφαλείας, οι ερευνητές αστυνομικοί της υπόθεσης, έχουν εντοπίσει την παρουσία της 29χρονης στην πόλη, να μπαίνει σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών και στη συνέχεια να απομακρύνεται.

Σήμερα η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Εντός την ημέρας, αναμένεται το πόρισμα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για την 29χρονη, οπότε και θα αποφασιστεί το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης στο οποίο θα μεταχθεί η υπόδικος, καθώς μετά την απολογία της, έχει κριθεί προφυλακιστέα. Στο ενδεχόμενο που κριθεί ως ψυχιατρικό περιστατικό, που χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης, η 29χρονη θα μεταφερθεί στις γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, η μεταγωγή της θα ολοκληρωθεί στις φυλακές του Ελαιώνα.

Διαβάστε επίσης:

Δωρεά οργάνων: Ο μικρός Αγγελος ευχαριστεί τους γονείς του Γρηγόρη που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του βρέφους που “έφυγε” ξαφνικά: “Ήμουν πατέρας για 16 ημέρες. Μετά η κόλαση”

Ηλεία: Θρήνος για τον 16χρονο Διονύση που “‘εφυγε” στον ύπνο του – Η αιτία θανάτου και το “αντίο” της σχολικής κοινότητας