“Εγώ, το σώμα μου και οι άλλοι”: Ένα βιωματικό παιδικό εργαστήρι στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (από 17/1)

storytelling_superstars_byCarrollGarden_Library_BenefitΣτα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δράσεων, ο Πολυχώρος Μεταίχμιο προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών να συμμετάσχουν σε ένα βιωματικό εργαστήρι τεσσάρων συναντήσεων με την εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού-παιγνιοθεραπεύτρια Ειρήνη Ζέρη. Μέσα από την αφήγηση, το ομαδικό παιχνίδι, τη δράση και τις κατασκευές δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν με τον δικό τους τρόπο πώς μπορούν να σέβονται το σώμα τους και να συνυπάρχουν αρμονικά με τους άλλους.

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί:

• Πώς οι λέξεις που πληγώνουν μπορούν να γίνουν λέξεις που χαϊδεύουν;
• Αν η φουσκωμένη μας κοιλιά είχε φωνή, τι θα μας έλεγε;
• Τι θέλει να μας πει μια ουρά που κουνιέται;
• Πώς ένα κομμάτι πηλού μπορεί να διώξει τη ζήλια ή τον θυμό;

Το εργαστήρι βασίζεται στα βιβλία Οι λέξεις δεν είναι για να πληγώνουμε, Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε, Οι ουρές δεν είναι για να τις τραβάμε και Το φαγητό δεν είναι μόνο για να χορταίνουμε. Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή ένα από τα βιβλία στα οποία βασίζεται το εργαστήρι.

Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)

Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 45 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».

Ημερομηνίες: Παρασκευή, 17 και 31 Ιανουαρίου, 7 και 21 Φεβρουαρίου 2014

Κόστος: 50 € για κάθε παιδί -45 € για αδέρφια και για όσα παιδιά παρακολούθησαν κάποιο εργαστήρι στον Πολυχώρο το 2013- (και για τις τέσσερις συναντήσεις)

Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 18.30 έως τις 20.00

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, Αθήνα