Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Εγχειρίδιο εκπαίδευσης εκπαιδευτών γονέων: Θεωρία και πράξη

Εγχειρίδιο εκπαίδευσης εκπαιδευτών γονέων: Θεωρία και πράξη

vivlio

"...Το παρόν εγχειρίδιο εκπαίδευσης εκπαιδευτών αποτελεί ένα δείγμα του τρόπου δουλειάς των συγγραφέων και αναφέρεται διεξοδικά στη βιωματική διαδικασία, ενταγμένη σ' ένα πολυσύνθετο μοντέλο συμβουλευτικής. Οι συγγραφείς, έχοντας ασχοληθεί για δεκαετίες με ομάδες, μας παρουσιάζουν μερικά δείγματα από τη μεθοδολογία της εργασίας τους. Χρησιμοποιούν έναν εναλλακτικό τρόπο παρουσίασης των εργασιών τους σε ομάδες, ξεφεύγοντας από τον άκαμπτο τρόπο των εισηγήσεων και της στείρας διδασκαλίας του ειδικού [αυθεντία]. Με βιωματικό τρόπο, απελευθερώνουν τους γονείς από τους προσωπικούς φόβους και τους βοηθούν να εμπνευστούν, να γίνουν για λίγο παιδιά και να αναπτύξουν μια θετική οπτική της καθημερινότητάς τους, διαχειριζόμενοι με ψυχραιμία και αισιοδοξία τις οικογενειακές σχέσεις. Το εκπαιδευτικό αυτό υλικό αποτελεί έναν οδηγό για τον ειδικό που θέλει να πειραματιστεί με βιωματικές τεχνικές επιθυμώντας να απελευθερώσει συναισθήματα που θα ενώσουν την ομάδα και θα οδηγήσουν πιο άμεσα στην αυτογνωσία..."

(Κατερίνα Μπεχράκη, Υπεύθυνη Επιστημονικής Εταιρείας Σχολών Γονέων και Προγραμμάτων Εκπαίδευσης της Οικογένειας)

"Ενδιαφέρον και καλογραμμένο βιβλίο. Συνδυάζει την επιστημονική ακρίβεια με τη διαύγεια της βιωματικής αφήγησης και την απλή -ποτέ όμως απλοϊκή- διατύπωση. Χρήσιμο για κάθε επαγγελματία ψυχικής υγείας αλλά και για το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό. Όπως κάθε καλό βιβλίο, αξίζει να ξαναδιαβαστεί, τουλάχιστον μια φορά."

(Γιώργος Κούκης, Ψυχίατρος)

Ο Σπύρος Παπατριανταφύλλου έχει σπουδάσει Πολιτισμό και είναι κάτοχος Μ.Α. στη Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία (Middlesex University). Έχει εκπαιδευτεί στη Σωματική Ψυχοθεραπεία και στην Οικογενειακή Θεραπεία στη μονάδα οικογενειακής θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ). Είναι μέλος της EABP (European Association for Body Psychotherapy), είναι κάτοχος του ECP (European Certificate for Psychotherapy) και πιστοποιημένος σύμβουλος τοξικοεξάρτησης από τον ICRC (International Certification & Reciprocity Consortium / Alcohol and other Drugs). Επίσης είναι πιστοποιημένος επόπτης επαγγελματιών συμβούλων (COSCA). Από το 1995 έχει προσφέρει υπηρεσίες στη θεραπεία και στην πρόληψη των εξαρτήσεων στο θεραπευτικό κέντρο ‘Θησέας’ του Δήμου Καλλιθέας και στο κέντρο πρόληψης ‘Σταθμός’ των Δήμων Καλλιθέας και Ταύρου. Σε αυτό το πλαίσιο έχει συντονίσει πολλές ομάδες γονέων με θέματα που αφορούν την επικοινωνία στην οικογένεια. Έχει παρουσιάσει την εργασία του σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και σε πολλά επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Λένα Γιαννακοπούλου έχει κάνει σπουδές στην Ψυχολογία και στον Πολιτισμό. Έχει εκπαιδευτεί στη Σωματική Ψυχοθεραπεία και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στη Συναλλακτική Ανάλυση, το Ψυχόδραμα, την Gestalt, κ.α. Είναι μέλος της ΕΑΒΡ (European Association for Body Psychotherapy), της EAIP (European Association for Integrative Psychotherapy), της ΕΑΡ (European Association for Psychotherapy), είναι κάτοχος του ECP (European Certificate for Psychotherapy). Επίσης είναι πιστοποιημένη επόπτρια επαγγελματιών συμβούλων από τον COSCA. Έχει παρουσιάσει την εργασία της σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και σε πολλά επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως ψυχοθεραπεύτρια και συνεργάζεται ως εκπαιδεύτρια με το Athens Synthesis.

www.relating.gr
http://www.facebook.com/relating

Εγχειρίδιο εκπαίδευσης εκπαιδευτών γονέων: Θεωρία και πράξη

Σπύρος Παπατριανταφύλλου, Λένα Γιαννακοπούλου

1η έκδοση: 2012
Εκδόσεις Π. Ασημάκης
ISBN 978-960-7582-75-1
Σελίδες: 224 σελ.
Τιμή € 29,82
www.asimakisbooks.gr

Κεντρική Διάθεση: Πάνος Ασημάκης, 210 3210033


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.