“Είδα κάποιες ρωγμές, είπα στους μαθητές να βγουν έξω και το ταβάνι κατέρρευσε”: Η μαρτυρία της δασκάλας

Πανικός σε Δημοτικό: Κατέρρευσε η ψευδοροφή της τάξης – Πώς γλίτωσαν οι μαθητές (video)

Από θαύμα σήμερα δεν γλιτώσαμε θύματα στη ΣΤ2 τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας όταν ξαφνικά κατέρρευσε ολόκληρη η ψευδοροφή του ταβανιού και έπεσε με εκκωφαντικό θόρυβο.

Πανικός σε Δημοτικό: Κατέρρευσε η ψευδοροφή της τάξης – Πώς γλίτωσαν οι μαθητές (video)

Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Σήμερα η τάξη είχε κανονίσει να πάνε εκδρομή και τα παιδιά είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα πριν την αναχώρηση. Τότε, η δασκάλα της τάξης παρατήρησε μια περίεργη ρωγμή στην οροφή και ως εκ τούτου άφησε τα παιδιά να βγουν έξω 5 λεπτά νωρίτερα. Λίγες στιγμές αργότερα, όλη η ψευδοροφή έπεσε. Πληροφορίες αναφέρουν πως στην οροφή εκτελέστηκαν το περασμένο καλοκαίρι εργασίες μόνωσης από ιδιωτικό συνεργείο.

Η δασκάλα περιγράφει λεπτό προς λεπτό τι συνέβη στην τάξη

Η δασκάλα περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τι συνέβη σήμερα το πρωί και πώς η ψευδοροφή στο ταβάνι κατέρρευσε.  «Στις 8:30 το πρωί έβγαλα τα παιδιά μου από την αίθουσα στο προαύλιο και στις 9:00 έπεσε το ταβάνι.

Ο πάνω όροφος από την αίθουσα μου είναι κτισμένος το 1975 και το ταβάνι της τάξης μου που ήταν χτισμένο με γυψοσανίδες. Έπεσε όλο πάνω στα θρανία και τις καρέκλες των μαθητών», είπε μεταξύ άλλων.

Όπως περιέγραψε η Β.Χ, μιλώντας στο protothema.gr, το πρωί το ταβάνι της αίθουσας ήταν γεμάτο ρωγμές και η αντίδραση της ήταν να βγάλει τα παιδιά από την αίθουσα προκειμένου να τα πάει σε ασφαλές σημείο.

«Ευτυχώς τα παιδιά, που είναι έκτης δημοτικού, δεν κατάλαβαν τίποτα την ώρα που τους είπα να βγούμε έξω από την αίθουσα. Απλά εγώ είδα ρωγμές στο ταβάνι και δεν μου άρεσαν και θέλησα να προστατεύσω τα παιδιά με αυτόν τον τρόπο βγάζοντας τα έξω από την τάξη τους.

Τους είπα συγκεκριμένα “παιδιά, ας κατέβουμε λίγο κάτω για παιχνίδι μέχρι τις 9:00 που χτυπάει το κουδούνι για διάλειμμα”. Μέσα στην τάξη μου έχω 20 παιδιά να προστατέψω, σήμερα ήταν τα 19 καθώς ένα έλειπε.

Τα παιδιά δεν κατάλαβαν κάτι, παρόλο που είδαν και εκείνα τις ρωγμές το πρωί, δεν είπαν κάτι. Κανείς δεν περίμενε ότι θα έπεφτε το ταβάνι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το απίστευτο είναι ότι χθες, που είμασταν στην ίδια τάξη, δεν είχε ούτε μια ρωγμή, ήταν λείο. Άκουσα διάφορα και στα κανάλια, όχι χθες δεν είχε ούτε μια ρωγμή, φαινόταν καθαρό και λείο σήμερα είχε ρωγμές το ταβάνι και έπεσε.

Η αντίδρασή μου και η επιλογή μου να πάρω τα παιδιά από την αίθουσα ήταν σημαντική για να μην υπάρξουν τραυματισμοί ή και κάτι χειρότερο.

Ευτυχώς δικαιώθηκα γιατί το έλεγα σήμερα σε συναδέλφους ότι το ταβάνι της τάξης μου θα πέσει καθώς έχει πολλές ρωγμές και μετά από λίγα λεπτά έπεσε. Καλύτερα μιλήστε και με την διεύθυνση του σχολείου να σας τα πει», είπε σοκαρισμένη και έκλεισε την κουβέντα.

«Άρχισε να βουλιάζει το ταβάνι και ακούσαμε ένα τεράστιο μπαμ», λένε οι μαθητές

Σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες των ανήλικων μαθητών στους δημοσιογράφους έξω από το 4ο δημοτικό σχολείο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όπου πριν από λίγες ώρες κατέρρευσε η οροφή της αίθουσας τους μέσα στο σχολείο. Όπως είπαν οι ανήλικοι, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, γλίτωσαν την τελευταία στιγμή, ενώ όταν άρχισαν να βγαίνουν από την αίθουσα κατέρρευσε η οροφή και άκουσαν ένα τεράστιο «μπαμ».

“Ακούσαμε ένα τεράστιο μπαμ” δήλωσε μαθητής

«Περιμέναμε μέσα στην τάξη να φύγουμε για εκδρομή και είδαμε το ταβάνι ραγισμένο από παντού. Δεν ήταν έτσι. Ήταν περίεργο. Την ώρα που κατεβαίναμε κάναμε να πέφτουν κομμάτια στα θρανία.

Ετοιμαζόμασταν να πάμε περίπατο. Είδαμε τις ρωγμές ήταν αρκετά φαρδιές. Η δασκάλα είπε να κατέβουμε κάτω.

Άρχισε να βουλιάζει το ταβάνι. Πήραμε ότι μπορούσαμε και ακούσαμε ένα μπαμ τεράστιο πολύ δυνατό. Εμείς που ήταν να πάμε εκδρομή βγήκαμε», είπε στους δημοσιογράφους ένας από τους μαθητές, περιγράφοντας πως η δασκάλα τους τούς έσωσε τελικά τη ζωή, καθώς βγήκαν κατευθείαν όταν είδαν τις ρωγμές στην οροφή.