«Είδα το παιδί να μελανιάζει»: Η περιγραφή του πατέρα του Βασίλη Δοσούλα για τον ακρωτηριασμό του 27 χρόνια μετά

Η Μαριάννα Τουμασάτου στην εκπομπή «Η φωτογραφία της ζωής μου» φιλοξένησε τον πατέρα του Βασίλη Δοσούλα, Απόστολο, ο οποίος πριν αρκετά χρόνια είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με τον σοκαριστικό ατύχημά του.

Το χρονικό του ατυχήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Είναι Αύγουστος του 1994 και ο μικρός Βασίλης Δοσούλας έχει πάει για ψάρεμα με τον πατέρα και τον θείο του. Κάπου ανοιχτά στο Τολό ψαρεύουν σε βάρκα. Ξαφνικά, ένα ιπτάμενο δελφίνι έρχεται καταπάνω τους και οι έλικες του υδροπτέρυγου ακρωτηριάζουν τα δύο πόδια και το δεξί χέρι του 10χρονου τότε Βασίλη, το οποίο οι γιατροί θα καταφέρουν να «συγκολλήσουν» στο ΚΑΤ λίγες ώρες μετά.

«Όταν είδαμε να έρχεται καταπάνω μας το δελφίνι, πηδήξαμε στη θάλασσα. Εμένα με βρήκε με το κεφάλι μέσα στο νερό να κρατιέμαι από τη σημαδούρα. Με χτύπησε. Είναι το τελευταίο πράγμα που θυμάμαι. Όπως μου είπαν μετά, με έβαλαν σε μια βάρκα και μου έδεσαν τα κομμένα μέλη με ζώνες. Οι δύτες στη συνέχεια βούτηξαν για να βρούνε τα πόδια και το χέρι μου. Κατάφεραν να εντοπίσουν το χέρι, να είναι καλά οι άνθρωποι. Βρήκαν το ένα πόδι, αλλά ήταν σε άθλια κατάσταση. Όλα έγιναν σε μια στιγμή. Μετά με έβαλαν στην καρότσα ενός αγροτικού και με πήγαν στο νοσοκομείο. Όσον καιρό βρισκόμουν στην εντατική, δεν ήξερα τι είχε συμβεί. Δεν με άφηναν καν να πάω τουαλέτα. Όταν άλλαξα κρεβάτι και δωμάτιο, τότε κατάλαβα. Ψύχραιμος ρώτησα «Τώρα τι θα κάνουμε;» είχε εξομολογηθεί σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Βασίλης.

Το όνειρο της μητέρας του

«Η μητέρα μου το είδε και σε όνειρο. Ξύπνησε πολύ αναστατωμένη, είδε ένα πάρα πολύ περίεργο όνειρο και είχε απορία να μάθει πού είμαστε, τι κάνουμε και γιατί έχουμε αργήσει. Έτσι έμαθε τι είχε συμβεί» είχε αποκαλύψει ο Βασίλης Δοσούλας,

«Έγιναν πάρα πολύ καλές επεμβάσεις. Έγινε πολύ καλή δουλειά. Στην αρχή έπρεπε να σταθεροποιηθούν τα κόκαλα μέσα στα πόδια και μετά έπρεπε να έρθω απευθείας Αθήνα για να γίνουν συμμαζέματα. Δύτες έπεσαν και βρήκαν το χέρι. Αν ήταν σε ποταμίσιο νερό δε θα είχαν πρόβλημα, θα ήταν πιο αναπτυγμένο. Αλλά το θαλασσινό νερό κάνει ζημιά».

Η συγκλονιστική περιγραφή του πατέρα του

Ο πατέρας του δακρύζει, μιλώντας για εκείνη τη μέρα… λυγίζει κι ας έχουν περάσει 27 χρόνια. «Είδα το παιδί μου να μελανιάζει» λέει εμφανώς συγκινημένος.

Όταν μίλησε στο γιο του για τα προσθετικά μέλη που θα βοηθούσαν την κατάστασή του, εκείνος τον ρώτησε: «Σαν τον Ρόμποκοπ μπαμπά;». «Ναι Βασίλη, κάπως έτσι», του απάντησε.

Τόσο ο πατέρας του Βασίλη, όσο και η Μαριάννα Τουμασάτου δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, με τον πρώτο να περιγράφει αναλυτικά την τιτάνια προσπάθεια του ίδιου όσο και των γιατρών. Η φωτογραφία 20 χρόνια μετά με την οικογένεια τραβήχτηκε ξανά και συγκίνησε τους πάντες.