Είδαμε την παράσταση «Τα 39 σκαλοπάτια» και μιλήσαμε με την πρωταγωνίστρια Ναταλία Δραγούμη

Λίγο πριν το τέλος μιας γεμάτης θεατρικά σεζόν για τη Ναταλία Δραγούμη, η ταλαντούχα ηθοποιός κάνει τον απολογισμό της χρονιάς και μιλάει αποκλειστικά στο infowoman.gr για την παράσταση «Τα 39 σκαλοπάτια» στην οποία πρωταγωνιστεί, την εμπειρία της από το παιδικό θέατρο και τα μελλοντικά της σχέδια. Η συνάντησή μας έγινε στο Θέατρο Λαμπέτη, λίγο πριν από την παράσταση όπου συμπρωταγωνιστεί με τους Σπύρο Σπαντίδα, Κώστα Αποστολάκη και Φώτη Κέπελη. Μια γυναίκα ανάμεσα σε τρεις άνδρες, σε μια παράσταση που αποτελεί ένα παραλήρημα δράσης, μουσικής, ήχων και φωτισμού!

Οι 4 πρωταγωνιστές υποδύονται 130 ρόλους συνολικά και η σκηνική δραστηριότητα σε συνδυασμό με τους αυτοσχεδιασμούς, αποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος έχει τον πρώτο ρόλο στο θέατρο. Η σκηνή γίνεται άλλοτε ένας υπαίθριος χώρος και άλλοτε το εσωτερικό ενός θεάτρου, ένα δωμάτιο, ένας δρόμος ή ένας σταθμός τραίνου, μια γέφυρα, βάλτοι, θάλασσες, βουνά, αεροπλάνα, έτσι ώστε τελικά ο θεατής να αφήνεται στο έλεος της σωματικής έκφρασης των ηθοποιών, των ήχων και της εικόνας.

Ένας μοναχικός, γοητευτικός άνδρας κατηγορείται από λάθος για τη δολοφονία μιας όμορφης γυναίκας. Ένα εντυπωσιακό ανθρωποκυνηγητό ξεκινάει και εκείνος, μέσα στην απελπιστική του προσπάθεια να αποδείξει ότι είναι αθώος, μπλέκεται σε σπαρταριστές κωμικές περιπέτειες! Η Ναταλία Δραγούμη αποκαλύπτει στο infowoman.gr τους λόγους που την οδήγησαν να πει το μεγάλο «ναι» στο συγκεκριμένο ρόλο:

«Δεν επιλέγω το ρόλο, επιλέγω το έργο, αλλά περισσότερο από όλα τους συνεργάτες και την παραγωγή. Όλο το πακέτο! Δεν επιλέγω απλά ρόλους, γιατί για εμένα όλοι οι ρόλοι είναι ενδιαφέροντες. Περισσότερο για εμένα στο θέατρο έχει σημασία το ταξίδι που κάνεις με τους συνεργάτες σου, δηλαδή οι σκηνικές σχέσεις που δημιουργούνται.

«Τα 39 σκαλοπάτια» είναι ένα γνωστό, πολυβραβευμένο έργο που παίζεται σε πολλές χώρες, στην Αγγλία παίζεται 20 χρόνια με μεγάλη επιτυχία! Είναι βασισμένο στο έργο του Χίτσκοκ και στη νουάρ εποχή, μια εποχή με πάρα πολύ θεατρικό και αισθητικό ενδιαφέρον. Είναι ένα έργο που είναι φτιαγμένο για ηθοποιούς. Το γεγονός ότι ο καθένας παίζει πολλούς ρόλους είναι μια πολύ δυνατή πρόκληση για τον ηθοποιό, ώστε να δεχτεί να συμμετέχει σε μια τέτοια παράσταση. Ειδικά μετά από τόσα χρόνια έχει ενδιαφέρον να με προκαλεί ένας ρόλος, Όμως, δεν θεωρώ εύκολο κανένα ρόλο, πάντα ξεκινάω από το μηδέν».

Υποδύεστε αρκετούς ρόλους, όμως ο πρωταγωνιστικός είναι εκείνος της Πάμελα. Μπορείτε να μας την περιγράψετε;

«Είναι η κλασική ξανθιά του Χίτσκοκ που δεν σημαίνει ότι είναι bimbo, γιατί συνήθως όταν μιλάμε για ξανθιά το μυαλό πηγαίνει στους ρόλους που υποδυόταν η Μέριλιν Μονρόε. Έχει μια αθωότητα αλλά και μια πολύ έντονη προσωπικότητα, όπως και η Μέριλιν, γι αυτό στο τέλος παντρεύεται τελικά τον πρωταγωνιστή και κάνει παιδιά μαζί του. Οι ξανθιές του Χίτσκοκ δεν είναι τόσο bimbo όσο σε άλλες ταινίες, θυμίζουν περισσότερο τη Γκρέις Κέλι. Όλα αυτά βέβαια σε παρωδία με έντονο το κωμικό στοιχείο. Η σχέση με τον πρωταγωνιστή είναι πολύπλοκη. Ουσιαστικά τον έχει ερωτευτεί και γι αυτό συνεχώς τσακώνονται. Ο συγγραφέας παίζει πολύ με αυτό το στοιχείο. Τη στιγμή που πάνε να φιληθούν, όλο κάτι συμβαίνει ή κάποιος από τους δύο κάνει πίσω και το αφήνει για αργότερα. Ο ερωτισμός που ναι μεν υπάρχει, αλλά τον αφήνουν για αργότερα, συναντάται πολύ στο έργο και αυτό το σατιρίζουμε και με τις ρομαντικές μουσικές που ακούγονται στην παράσταση».

Photo credits: Domenico Anto

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr