Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Ειδική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για το μάθημα των θρησκευτικών

Ειδική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για το μάθημα των θρησκευτικών

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε στις 12 Ιανουαρίου να πραγματοποιήσει ειδική συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στα Γυμνάσια και Λύκεια.

Πριν λίγο καιρό η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου είχε γνωστοποιήσει ότι θα μπορεί να υπάρχει απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών με υπογραφή γονέα δίχως αναγραφή θρησκεύματος.

Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου αυτή έχουν κληθεί να παραστούν, πλην των εκκλησιαστικών παραγόντων, οι κοσμήτορες των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και οι πρόεδροι των διοικητικών συμβουλίων της Πανελλήνιας Ενωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) και του «ΚΑΙΡΟΥ», επίσης σωματείο θεολόγων. ΠΕΘ και ΚΑΙΡΟΣ εκφράζουν ουσιαστικά αντίθετες θέσεις για τη μορφή του μαθήματος, με την ΠΕΘ να τάσσεται υπέρ της διατήρησης της σημερινής μορφής και τον «ΚΑΙΡΟ» υπέρ της διεύρυνσής του προς τη θρησκειολογία


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.