Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Είμαι 16 ετών, δεν έχω φίλους, δεν είχα ποτέ μου κοπέλα και νομίζω πως έχω κατάθλιψη

Είμαι 16 ετών, δεν έχω φίλους, δεν είχα ποτέ μου κοπέλα και νομίζω πως έχω κατάθλιψη

depression-teen-saliva_2-19-2014_138322_l"Είμαι 16 και νομίζω πως έχω κατάθλιψη. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχω φίλους και δεν είχα ποτέ κοπέλα. Φίλους είχα πάρα πολύ καλούς, κάναμε καλή παρέα, περνούσα υπέροχα αλλά τους έχασα και δεν έχω επαφή μαζί τους εδώ και δύο χρόνια. Το άλλο πρόβλημα είναι ότι δεν έχω κοπέλα και αυτό με αγχώνει για το μέλλον. Φοβάμαι ότι δεν θα βρω πότε κάποια κοπέλα. Καθημερινά κάθομαι σπίτι, δεν έχω τι να κάνω, δεν έχω με ποιον να πάω μια βόλτα και πολλές φορές έχω αναρωτηθεί «γιατί ζω;»."

Aπαντά η Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Είναι προφανές πως η διαπροσωπική σου επικοινωνία, δηλαδή η επικοινωνία σου με τους άλλους, αντιμετωπίζει θέματα. Ωστόσο, η διαπροσωπική επικοινωνία είναι συνυφασμένη με την ενδοπροσωπική επικοινωνία. Άρα χρειάζεται να αναρωτηθείς ποια είναι τα βασικά δομικά στοιχεία της προσωπικότητάς σου: ποιος είσαι, τι σου αρέσει, τους στόχους σου, τα όνειρά σου, τις προσδοκίες σου και ύστερα πώς μετατρέπονται αυτά σε σχέση με τους άλλους (φίλους). Κι αν αυτά τα δομικά στοιχεία προσδιοριστούν θα είναι εύκολο να διασαφηνισθεί το αν αυτό που αποτελεί εσένα μπορεί να συνυπάρξει εύκολα με τους άλλους, δηλαδή αν δυσχεραίνει ο χαρακτήρας σου τη διαπροσωπική επικοινωνία. Όσον αφορά τη σχέση με το άλλο φύλο είσαι ακόμη μικρός σε ηλικία και δεν σημαίνει ότι επειδή δεν βρήκες ακόμη κορίτσι ότι είναι απαραίτητα κάτι κακό. Θα ήταν βέβαια ευκταίο αν συμβουλευόσουν κάποιο ειδικό σχετικά με τους προβληματισμούς σου αυτούς και ιδιαίτερα όσον αφορά το ζήτημα της κατάθλιψης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.