Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Είμαι 7 μηνών έγκυος και υποφέρω από κιρσώδεις φλέβες. Τι να κάνω;

Είμαι 7 μηνών έγκυος και υποφέρω από κιρσώδεις φλέβες. Τι να κάνω;

varicose-veins-pregnant-ala"Είμαι 7 μηνών έγκυος και υποφέρω από κιρσώδεις φλέβες. Δεν μου αρέσει να βλέπω τα ποδια μου σε αυτή την κατάσταση. Τι να κάνω;"

Απαντά ο Στέφανος Χανδακάς, Μαιευτήρας - Ενδοσκοπικός Χειρουργός - Γυναικολόγος

varicose_veinsΟι κιρσώδεις φλέβες είναι φλέβες που έχουν πρηστεί. Συνήθως οι φλέβες των ποδιών επηρεάζονται περισσότερο. Μπορεί επίσης να εμφανίσετε κιρσώδεις φλέβες στο αιδοίο. Συνήθως η κατάσταση βελτιώνεται μετά τη γέννα.

Θα πρέπει:

Να αποφύγετε την παρατεταμένη ορθοστασία

Να μην κάθεστε με τα πόδια σας σταυρωμένα

Να προσπαθήσετε να μην πάρετε πολύ βάρος, καθώς αυτό θα αυξήσει την πίεση

Να κάθεστε με τα πόδια ψηλά για όσο περισσότερο μπορείτε για να ανακουφιστείτε

Δοκιμάστε τα καλσόν με επένδυση, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην στήριξη των μυών των ποδιών – θα τα βρείτε στα φαρμακεία

Προσπαθήστε να κοιμάστε με τα πόδια ψηλότερα από το υπόλοιπο σώμα – χρησιμοποιήστε μαξιλάρια κάτω από τους αστραγάλους ή βάλτε βιβλία κάτω από το στρώμα

Κάνετε τις ασκήσεις για τα πόδια και τις υπόλοιπες ασκήσεις πριν τη γέννα όπως περπάτημα, ποδήλατο και κολύμπι, που θα βοηθήσουν στην καλύτερη κυκλοφορία.

Μπορεί να σας βολεύει να κοιμάστε στο πλάι, με ένα μαξιλάρι κάτω από την κοιλιά σας και άλλο ένα ανάμεσα στα γόνατά σας.

Στέφανος Χανδακάς, 

Μαιευτήρας - Ενδοσκοπικός Χειρουργός - Γυναικολόγος

http://www.drchandakas.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.