Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο "Είμαι έγκυος και θέλω να ζητήσω διαζύγιο... Τι πρόκειται να γίνει με την επιμέλεια του παιδιού;"

"Είμαι έγκυος και θέλω να ζητήσω διαζύγιο... Τι πρόκειται να γίνει με την επιμέλεια του παιδιού;"

sad-pregnantΕίμαι παντρεμένη εδώ και δύο χρόνια και έγκυος στον 4ο μήνα. Σκέφτομαι να φύγω από το σπίτι που μένω με τον σύζυγό μου (νοικιάζουμε) και να επιστρέψω στο πατρικό μου, ξεκινώντας ταυτόχρονα την διαδικασία διαζυγίου. Αν φύγω από το σπίτι, μπορεί να προφασιστεί εγκατάλειψη συζυγικής στέγης και να βγει το διαζύγιο υπέρ του και αργότερα να διεκδικήσει και την επιμέλεια του παιδιού;

Απάντηση του δικηγόρου Ιωάννη Π. Αλαβάνου

Αγαπητή κυρία, εφόσον θέλετε να εγκαταλείψετε την κοινή οικογενειακή στέγη και να ζητήσετε διαζύγιο, θα πρέπει οπωσδήποτε να προσλάβετε δικηγόρο, που θα κινήσει τις υπό του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες. Ως προς το ερώτημά σας, αν αποδειχθεί υπαιτιότητα σας για το διαζύγιο και αν αυτό μπορεί να επηρεάσει την απόφαση, η υπαιτιότητα δεν έχει καμία σχέση με την απόφαση ούτε και με την επιμέλεια του παιδιού σας, αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση ρόλο θα παίξει το συμφέρον του παιδιού και μόνο.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα

+30210 3816555,+306932618706,

fax: +30210 3816555

Email: jalavano@otenet.gr

Url: http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.