Αρχική InfoBaby Τοκετός "Είμαι ήδη στην 40η εβδομάδα και θέλω να επισπεύσω τον τοκετό. Τι να κάνω;"

"Είμαι ήδη στην 40η εβδομάδα και θέλω να επισπεύσω τον τοκετό. Τι να κάνω;"

1119_WVprolifeΕρώτηση: "Αληθεύει ότι αν κάνεις ζεστό μπάνιο ή έντονο περπάτημα μπορεί να επισπεύσεις τον τοκετό; Είμαι ήδη στην 40η εβδομάδα και θέλω επιτέλους να γεννήσω!"

Απαντά ο Ιωάννης Καλογήρου, Μαιευτήρας Γυναικολόγος

Γενικά η ήπια άσκηση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθά στην καλύτερη έκβαση του τοκετού. Το περπάτημα είναι και αυτό ένα είδος άσκησης που βέβαια πρέπει να γίνεται με μέτρο ανάλογα με την κατάσταση κάθε εγκύου και βέβαια με τις οδηγίες του ιατρού της. Στο τέλος της εγκυμοσύνης είναι ιδανικά να έχουμε σταθερή θερμοκρασία κατά την διάρκεια του μπάνιου γιατί το πολύ κρύο αλλά και το πολύ ζεστό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην έκβαση της εγκυμοσύνης με τη έντονη αγγειοσυστολή ή αγγειοδιαστολή που προκαλούν αντίστοιχα. Αποδεδειγμένα η έναρξη τοκετού μετά τις 40 εβδομάδες μπορεί να βοηθηθεί από την εξέταση  από τον γυναικολόγο, από τις σεξουαλικές επαφές και από την ήπια άσκηση.

Ιωάννης Καλογήρου,
Μαιευτήρας Γυναικολόγος

http://womanclinic.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.