Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο Είμαι ιδιοκτήτρια ενός διαμερίσματος μιας τετραώροφης πολυκατοικίας του '73. Από τότε που αγόρασα το διαμέρισμα το ασανσέρ είναι εκτός λειτουργίας...

Είμαι ιδιοκτήτρια ενός διαμερίσματος μιας τετραώροφης πολυκατοικίας του '73. Από τότε που αγόρασα το διαμέρισμα το ασανσέρ είναι εκτός λειτουργίας...

ασανσέρ

Καλημέρα. Είμαι ιδιοκτήτρια ενός διαμερίσματος μιας τετραώροφης πολυκατοικίας του '73. Από τότε που αγόρασα το διαμέρισμα το ασανσέρ είναι εκτός λειτουργίας. Τώρα παίρνουμε προσφορές για να ανακατασκευαστεί. Θέλω να ρωτήσω αν ένας ιδιοκτήτης διαμερίσματος κλειστού (κατοικεί μόνιμα στον Καναδά) έχει δικαίωμα να μην πληρώσει το μερίδιο που του αναλογεί. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Αν υπάρχει κάποιο φεκ που θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε που να αποδεικνύει την υποχρέωσή του, θα ήθελα να μου το στείλετε.

Απαντά ο Γιάννης Π. Αλαβάνος, δικηγόρος

Οι σχέσεις των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας ρυθμίζονται από την πράξη σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας και του κανονισμού της πολυκατοικίας, όπου αναγράφονται ρητώς τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις τους. Κατά τα λοιπά εφαρμόζεται ο νόμος. Στην προκειμένη περίπτωση, οφείλετε την αναλογία των δαπανών για τον ανελκυστήρα, ακόμη και στην περίπτωση που το διαμέρισμα είναι κλειστό, εκτός αν ορίζεται κάτι διαφορετικό στον κανονισμό της πολυκατοικίας.

Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος, δικηγόρος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα

+30210 3816555, +302107480105

+306932618706, fax: +30210 3816555

Email: jalavano@otenet.gr

Url: http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.