Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό "Είμαι μια μαμά πολύ αγχώδης... Πώς θα διαχειριστώ καλύτερα το χρόνο μου χωρίς να επηρεάσω το παιδί;"

"Είμαι μια μαμά πολύ αγχώδης... Πώς θα διαχειριστώ καλύτερα το χρόνο μου χωρίς να επηρεάσω το παιδί;"

Καλησπέρα, είμαι μία μαμά πολύ αγχώδης και μεγαλώνω ένα παιδί με πολύ χαλαρούς ρυθμούς. Πώς μπορώ να μην μεταφέρω το άγχος στο παιδί μου και γενικά να διαχειριστώ καλύτερα τον χρόνο μου; Η αλήθεια είναι ότι έχω άπειρα πράγματα να κάνω και πραγματικά δεν φτάνει το 24ωρο, όμως κάπου από την υπερβολική κούραση χάνω τη μπάλα και με τη διαχείριση του χρόνου μου.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση

Απαντά η Μπριντάκη Παρασκευή, Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια – Παιδοψυχολόγος

Προσπάθησε να καταγράψεις τις σκέψεις που σου προκαλούν φόβο, ένταση. Θα συνειδητοποιήσεις ότι συνήθως αφορούν το άμεσο μέλλον. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να εστιάσεις στο τώρα. Οργάνωσε το χρόνο σου με βάση τις προτεραιότητες, κράτα ημερολόγιο. Όταν αισθάνεσαι ότι σε καταβάλλει το άγχος, προσπάθησε να εστιάσεις στην αναπνοή σου, στον τρόπο που αναπνέεις. Αργές αναπνοές, βίωσε τη διαδικασία. Να ξέρεις ότι το παιδί αντιλαμβάνεται αυτό που νιώθεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ελέγχεις το δικό σου συναίσθημα. Μίλησε με ειλικρίνεια για αυτά που συμβαίνουν στην οικογένεια, με λόγια απλά, στάσου στο ίδιο ύψος με εκείνο, κοίταξε το στα μάτια και εξήγησε του τι συμβαίνει. Απέφυγε υπερβολές, προβλέψεις, ερμηνείες, παρέμεινε ψύχραιμη, εστίασε στο τώρα βρίσκοντας άμεσες λύσεις.

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια – Παιδοψυχολόγος
www.greekpsychologist.com
Email: evi_mprintaki@yahoo.gr
Τηλ.: 6936637612 / 2114048794


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.