Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη «Είμαι στον 8ο μήνα και έχω πρηστεί πολύ στα χέρια, τα πόδια και το πρόσωπο...»

«Είμαι στον 8ο μήνα και έχω πρηστεί πολύ στα χέρια, τα πόδια και το πρόσωπο...»

«Είμαι στον 8ο μήνα και έχω πρηστεί πολύ στα χέρια, τα πόδια και το πρόσωπο. Ο γιατρός μού ζήτησε να παρακολουθώ τακτικά την πίεσή μου (που είναι φυσιολογική), ενώ ούτε οι εξετάσεις ούρων έδειξαν ότι το πρήξιμο μπορεί να οφείλεται σε τοξιναιμία. Τι μου συμβαίνει;»

Απαντά ο Δρ Ιωάννης Καλογήρου, Γυναικολόγος Χειρουργός Μαιευτήρας

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πολλές αλλαγές γίνονται στο σώμα της γυναίκας, τόσο σε μεταβολικό επίπεδο όσο και σε ορμονικό. Οι μεγαλύτερες αλλαγές αφορούν στο 2ο τρίμηνο της κύησης και χρειάζεται καλή ιατρική παρακολούθηση. Το πρήξιμο θέλει πρώτα καλή κλινικοεργαστηριακή διερεύνηση, πριν χαρακτηρισθεί σαν μια ήπια κατακράτηση υγρών λόγω της επιβάρυνσης του φλεβικού συστήματος, καθώς το ίδιο το έμβρυο πιέζει την κάτω κοίλη φλέβα με αύξηση οιδήματος στην περιφέρεια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.