Αρχική InfoTeens Υγεία Είναι ασφαλείς οι έγχρωμοι φακοί επαφής;

Είναι ασφαλείς οι έγχρωμοι φακοί επαφής;

getty_rm_photo_of_teen_with_contact_lensέγχρωμοι φακοί επαφής δεν είναι ούτε πιο επικίνδυνοι ούτε πιο ακίνδυνοι από τους κοινούς φακούς επαφής επισημαίνει ο κ. Γιώργος Στάμας, χειρουργός-οφθαλμίατρος. Oι χρωματιστοί φακοί, βέβαια, έχουν -όπως είναι φυσικό- χρωστικές ουσίες. Συνήθως, αποτελούνται από δύο στρώματα πλαστικού, ανάμεσα στα οποία υπάρχει ένα στρώμα χρωστικής ουσίας, η οποία όμως δεν μπορεί να διαλυθεί στο μάτι. Oι ειδικοί συνιστούν να τους φοράτε για λίγο και όχι σε καθημερινή βάση.

Aν η ποιότητα των φακών είναι καλή, τους χρησιμοποιείτε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και για διάρκεια όχι μεγαλύτερη από αυτή που προορίζονται, η πιθανότητα να παρουσιάσετε ενοχλήσεις στα μάτια είναι μικρή. Mην ξεχνάτε όμως ότι οι φακοί δεν παύουν να αποτελούν ένα ξένο σώμα που τοποθετείτε στα μάτια σας και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να προκαλέσουν κάποια βλάβη στους οφθαλμούς, αν δεν τους χρησιμοποιείτε σωστά. Όπως πάντως προειδοποιούν οι ειδικοί, η ανεξέλεγκτη χρήση των καλλωπιστικών φακών επαφής ενέχει κινδύνους μόλυνσης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.