Αρχική InfoBaby Τοκετός Ο τοκετός μετά τα 33 αποτελεί το κλειδί για την μακροζωία;

Ο τοκετός μετά τα 33 αποτελεί το κλειδί για την μακροζωία;

baby-and-mom-beauty-wallpapersΟι γυναίκες που γεννούν αργότερα στη ζωή τους έχει αποδειχθεί ότι ζούνε περισσότερο και ως εκ τούτου θα μπορούσαν να δώσουν μια εικόνα για την επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης, αναφέρουν οι επιστήμονες.

Σχετική μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που γέννησαν το τελευταίο παιδί τους μετά την ηλικία των 33 ετών είχαν διπλάσιες πιθανότητες να γιορτάσουν τα 95α γενέθλια τους, σε σύγκριση με όσες έγιναν μανούλες για τελευταία φορά σε ηλικία 29 ετών.

Ο επικεφαλής της έρευνας Dr. Thomas Perls, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, επισημαίνει ότι τα ευρήματα δεν υπονοούν ότι οι γυναίκες θα πρέπει να καθυστερούν ηθελημένα την απόκτηση παιδιών.

Η φυσική ικανότητα της απόκτησης παιδιών σε μεγαλύτερη ηλικία είναι πιθανό να υποδηλώνει ότι το αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας γερνάει με αργούς ρυθμούς. Ως εκ τούτου, το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με το υπόλοιπο σώμα της.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Thomas Perls, “τα ευρήματα της μελέτης μπορεί να αποτελούν εξήγηση ως προς το γιατί το 85% των γυναικών ζουν 100 ή περισσότερα χρόνια, ενώ μόνο το 15% των ανδρών μπορούν να φτάσουν σε τόσο μεγάλες ηλικίες”.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.