Είναι η κατάψυξη ωαρίων λύση για όσες αργούν να γίνουν μητέρες;

yourlife-03-09-09-fertlity-feature-281769876Η πλειοψηφία των σύγχρονων γυναικών σήμερα είτε από επιλογή είτε από ανάγκη δημιουργούν οικογένεια και επιλέγουν να αποκτήσουν παιδί αργότερα από ότι τα προηγούμενα χρόνια. Οι σπουδές, η ενδεχόμενη συνέχισή τους στο επίπεδο του μεταπτυχιακού τίτλου ή του διδακτορικού, οι είσοδος στην αγορά εργασίας και η ανέλιξη στον στίβο αυτό καθώς και η αναζήτηση του κατάλληλου συντρόφου για την δημιουργία οικογένειας μεταθέτουν χρονικά την τεκνοποίηση σε ωριμότερες ηλικίες.

Η απόφαση κάθε γυναίκας είναι απόλυτα σεβαστή. Η γνώση πως με την πάροδο του χρόνου, η γονιμότητα κάθε γυναίκας μειώνεται είναι πλέον κοινή. Δημιουργείται ένα δίλημμα λοιπόν στις γυναίκες. Να πιεστούν να κάνουν οικογένεια ενώ δεν είναι έτοιμες με τον φόβο μήπως αργότερα δεν μπορέσουν να κάνουν παιδί ή να περιμένουν μέχρι οι συνθήκες να είναι ιδανικές ρισκάροντας να μην αποκτήσουν ποτέ παιδί;

Η επιστήμη έχει έρθει να βοηθήσει τις γυναίκες που προβληματίζονται σχετικά με το θέμα αυτό με ακόμα μία επιλογή. Την κατάψυξη ωαρίων. Η γυναίκα που επιθυμεί να αυξήσει τις πιθανότητες τεκνοποίησης στο μέλλον επιβάλλεται να επισκεφτεί έναν Γυναικολόγο εξειδικευμένο σε θέματα αναπαραγωγής. Αφού πρώτα κάνει τον απαραίτητο κλινοεργαστηριακό έλεγχο μπορεί να προχωρήσει σε κατάψυξη ωαρίων.

Το πλεονέκτημα που προσφέρει η συγκεκριμένη μέθοδος είναι ότι την στιγμή που η γυναίκα θα επιλέξει να προχωρήσει σε εξωσωματική γονιμοποίηση στο μέλλον με τον σύντροφό της (στην περίπτωση που αντιμετωπίσει προβλήματα γονιμότητας) τα κατεψυγμένα ωάρια κατά την απόψυξη θα έχουν την ηλικία της γυναίκας, τη στιγμή που έγινε η κατάψυξη και όχι την βιολογική της. Αυτό συνεπάγεται ότι στατιστικά έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης με ωάρια νεαρότερης ηλικίας από ότι εκείνης της ηλικίας τη στιγμή που θα επιλέξει την τεκνοποίηση.

Προγραμματίστε μία επίσκεψη σε έναν Γυναικολόγο εξειδικευμένο σε θέματα γονιμότητας ακόμα και αν δεν σκέφτεστε να δημιουργήσετε άμεσα οικογένεια. Θα σας εξηγήσει τις εναλλακτικές που προσφέρει σήμερα η επιστήμη προκειμένου όταν το επιθυμήσετε να έχετε τις μέγιστες δυνατές πιθανότητες επιτυχίας. Η επίσκεψη αυτή είναι μία επένδυση για το μέλλον σας που αξίζει να την προσφέρετε στον εαυτό σας.

Dr ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠ. ΠΗΧΟΣ, MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας

www.futurefamily.gr