Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Είναι μόλις 13 χρονών και έχει κατακτήσει τον τίτλο πρωταθλήτριας σκακιού

Είναι μόλις 13 χρονών και έχει κατακτήσει τον τίτλο πρωταθλήτριας σκακιού

FOTO1Είναι μόλις 13 χρονών και όμως κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο πρωταθλήτριας σκακιού, στην κατηγορία νέων γυναικών έως 20 ετών, έχοντας ήδη στα χέρια της τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας κορασίδων στο σκάκι.

Ο λόγος για την Σταυρούλα Τσολακίδου από την Καβάλα, η οποία συμμετείχε στους αγώνες των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Εφήβων – Νεανίδων Σκάκι έως 18 και 20 ετών, που διοργανώθηκαν από την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης –Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

FOTO2Στην ίδια κατηγορία τη δεύτερη θέση κατέκτησε η επίσης Καβαλιώτισσα Δήμητρα Βάτκαλη, ενώ τρίτη αναδείχθηκε η Αναστασία Αβραμίδου (ΠΣ Περιστερίου) με βαθμολογία 4,5/7.

Μετά από μεγάλη μάχη που κράτησε μέχρι τον τελευταίο γύρο αναδείχθηκαν πρωταθλητές:

Στην κατηγορία νέων ανδρών έως 20 ετών, ο Δημήτρης Λαδόπουλος (ΣΟ Ηρακλείου) με 5,5/7, ενώ δεύτερος ο Νικ. Θεοδώρου (ΣΟ Ρεθύμνου) με 5/7 και τρίτος μετά την άρση της ισοβαθμίας ο Φιλ. Στάμος με 4,5/7 (Φυσιολάτρης Νίκαιας).

FOTO3Στην κατηγορία εφήβων έως 18 ετών, ο Δημ. Παπακωνσταντίνου του Πανιωνίου με 7/9 κέρδισε στον τελευταίο γύρο τον Ηλία Ροϊνό του Ζήνωνα Γλυφάδας και ισοβάθμισε μαζί του, κερδίζοντας την πρώτη θέση. Τρίτος μετά την άρση της ισοβαθμίας με τον τέταρτο Καλογερή ο Αθαν. Μπάλας της ΕΣ Θεσσαλονίκης με 6,5/9.

Στην κατηγορία νεανίδων έως 18 ετών, η Εύα Σερπετζιδάκη του ΟΦΗ έκανε την έκπληξη και αναδείχθηκε πρώτη, μετά την άρση των κριτηρίων ισοβαθμίας με 5,5/7 από την ισόβαθμη της Αικ. Προκοπίου του ΣΟ Κατερίνης. Τρίτη με 5/7 η Ρεβ. Σαλαχίδη του Αργοναύτη Κορινθίας.

Στην τελετή λήξης η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, Μαρία Πασχαλίδου δήλωσε ότι, ετοιμάζεται ένα κέντρο πνευματικών αθλημάτων από τον Δήμο, όπου φυσικά το σκάκι θα έχει πρωτεύοντα ρόλο. Τα βραβεία στους νικητές, απένειμε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.