Είναι ο εξαφανισμένος Μπεν το αγόρι που βρέθηκε στον ποταμό Δούναβη στη Βαυαρία;

Είναι ο εξαφανισμένος Μπεν το αγόρι που βρέθηκε στον ποταμό Δούναβη στη Βαυαρία;

Είναι ο εξαφανισμένος Μπεν το αγόρι που βρέθηκε στον ποταμό Δούναβη στη Βαυαρία και είναι αγνώστων στοιχείων;

Η μητέρα του Μπεν Νίνταμ,του μικρού αγοριού που εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου 1991 στην Κω, ζήτησε από την αστυνομία να διερευνήσει αν η σορός ενός αγοριού που βρέθηκε σε ποτάμι μπορεί να είναι ο γιος της, 32 χρόνια μετά την εξαφάνιση του παιδιού.

Η Κέρι Νίνταμ ενημέρωσε την αστυνομία του South Yorkshire για την έκκληση της Ιντερπόλ προς όποιον γνωρίζει να δώσει πληροφορίες για το πτώμα που ανακαλύφθηκε στον ποταμό Δούναβη στη Βαυαρία τον Μάιο του 2022 και είναι αγνώστων στοιχείων.

Το αγόρι, που πιστεύεται ότι ήταν ηλικίας πέντε με έξι ετών, βρέθηκε τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. Η σορός του παιδιού αυτού, ανακαλύφθηκε 31 χρόνια αφότου ο μικρός Μπεν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην Κω.

«Ελπίζω ότι η βρετανική αστυνομία θα το ελέγξει και θα επικοινωνήσει με τους Γερμανούς αξιωματικούς για το θέμα αυτό. Πρέπει να το αποκλείσουμε. Πάντα έλεγα από την αρχή ότι δεν πιστεύω ότι έχει πεθάνει», είπε η μητέρα του Μπεν.

Η Ιντερπόλ ανέφερε στην έκκλησή της ότι δεσμεύεται να κινητοποιήσει όλες τις αστυνομικές της δυνατότητες για να ταυτοποιήσει το αγόρι που βρέθηκε στον Δούναβη και να βοηθήσει τους ερευνητές να ρίξουν φως στο θάνατό του, «είτε ήταν θύμα εμπορίας, είτε απαγωγής ή βίας».

Η Ιντερπόλ συνοδεύει την έκκλησή της με μια φωτογραφία του παιδιού: «Η αναπαράσταση έχει την όψη του Μπεν. Δεν είχα ποτέ συνειδητοποιήσει πόσο διαδεδομένη και μαζική είναι η εμπορία παιδιών. Μίλησα αυτή την εβδομάδα με έναν άνδρα που είχε διακινηθεί από την Ελλάδα τη δεκαετία του 1950. Συμβαίνει ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα, αλλά πολύ υπόγεια», υποστήριξε η μητέρα του Μπεν μιλώντας στη Daily Mirror.

Η μητέρα του δεν πίστευε όσα ανακοίνωσε η αστυνομία

Όταν στις 23 Ιουλίου 2021 δόθηκε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που έδειχνε πώς θα έμοιαζε ο Μπεν σε ηλικία 31 ετών, η  μητέρα του Μπεν αποκάλυψε ότι δεν πίστευε τη θεωρία της αστυνομίας ότι το παιδί της σκοτώθηκε από εκσκαφέα που εκτελούσε εργασίες στο χωράφι όπου έπαιζε.

Η εικόνα δημιουργήθηκε από τον ιατροδικαστή Tim Widden.

Η μητέρα του Μπεν δήλωσε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να ψάχνουμε» ενόψει της 30ής επετείου από την εξαφάνισή του στις 24 Ιουλίου 1991.

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο Μπεν πέθανε την ημέρα που εξαφανίστηκε ως αποτέλεσμα ατυχήματος με την εμπλοκή σκαπτικών μηχανημάτων καθώς έπαιζε έξω από το σπίτι των παππούδων του, αλλά η μητέρα του πιστεύει ότι ο γιος της είναι ακόμη ζωντανός.

Διαβάστε επίσης

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια της 18χρονης Πετρούλας

Κερδίστε τα 5 βιβλία της σειράς “Οι μικρές βιογραφίες των Χμ” από τις εκδόσεις Κέδρος