- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Εισαγγελική παρέμβαση για τις «επιθέσεις» αντιεμβολιαστών και αρνητών γονιών κατά εκπαιδευτικών

Εισαγγελική παρέμβαση για τις «επιθέσεις» αντιεμβολιαστών και αρνητών γονιών κατά εκπαιδευτικών

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής παρενέβη στις πρόσφατες μηνύσεις των αντιεμβολιαστών κατά των εκπαιδευτικών, [1] οι οποίοι καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης της COVID-19.

Αναλυτικότερα, ο κ. Ζαχαρής παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών της χώρας να διερευνήσουν άχιστα εάν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών κατά εκπαιδευτικών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Ακόμη, ο κ. Ζαχαρής ζητεί, λόγω της σοβαρότητας των εν λόγω υποθέσεων, η παρέμβασή τους να είναι άμεση και συνεχής με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε η τοποθέτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ, Νάντιας Γιαννακοπούλου στη Βουλή με το ερώτημα: «Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;».

 Εκτός ελέγχου οι γονείς – αρνητές

Από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο γονείς αρνητές του ιού και αντιεμβολιαστές να αντιδρούν στην εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας στα σχολεία και να αρνούνται να υπακούσουν στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πολλοί εξ αυτών απαιτούν την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο χωρίς μάσκα και την επίδειξη της απαιτούμενης σχολικής κάρτας για covid [2]όπως προβλέπεται από τις υπουργικές αποφάσεις. Κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς, τους επιτίθενται ενώ έχει παρατηρηθεί και το φαινόμενο να υποβάλουν μήνυση στους εκπαιδευτικούς και διευθυντές των σχολείων με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτης προδοσίας και βασανισμού.

Οικονόμου: Αντιμέτωποι με νομικές συνέπειες αντιεμβολιαστές-«εισβολείς» στα σχολεία

Σε πρωινές του δηλώσεις, ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς για  «τις εισβολές αντιεμβολιαστών σε σχολεία» ξεκαθάρισε  ότι δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές και προανήγγειλε νομικές συνέπειες για όσους γονείς επιδοθούν σε τέτοιες πρακτικές. [3]

«Η λογική του ότι έχω εγώ μια συγκεκριμένη άποψη και θέλω να επιβάλω και ταυτόχρονα να υποβάλω σε τεράστιο κίνδυνο παιδιά, εκπαιδευτικούς, οικογένειες, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή» είπε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

«Οποιοσδήποτε επιχειρεί να κάνει τέτοια πράγματα, οφείλει να γνωρίζει ότι θα είναι αντιμέτωπος με τις νομικές συνέπειες που επισύρει αυτή του η πράξη. Χωρίς αμφιβολία. Δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις σε αυτά. Όλη αυτή η συζήτηση τήρησης των μέτρων και κυρίως του εμβολιασμού ένα συνώνυμο έχει: Είναι η λέξη Ελευθερία. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, δεν έχει αντιληφθεί τι διακυβεύεται. Έχει ξεχάσει πολύ γρήγορα τι περάσαμε το προηγούμενο διάστημα κλεισμένοι στα σπίτια και μπροστά από έναν υπολογιστή», υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης:

«Ήταν δεμένη για 4 ώρες»: Καταγγέλει η μαμά της 2χρονης Αννούλας που ξέχασαν στο σχολικό [4]

Καμπανάκι από εκπαιδευτικούς: “Κάντε ελέγχους σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς για να μην θρηνήσουμε θύματα” [5]

Αυτό το δημόσιο σχολείο βρήκε έναν ευφάνταστο τρόπο για να γιορτάσουν οι μαθητές την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης [6]

Πάτρα: Σήμερα θα “ξυπνήσουν” τον 6χρονο Φώτη – Η κατάσταση της υγείας του [7]