Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Εισαγωγή θρησκειολογικών κεφαλαίων στα Θρησκευτικά πρότεινε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος

Εισαγωγή θρησκειολογικών κεφαλαίων στα Θρησκευτικά πρότεινε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος

Με θέμα συζήτησης τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών στη Μέση Εκπαίδευση, ολοκληρώθηκε η απογευματινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 159ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Εκτός των μελών της ΔΙΣ, στη συνεδρίαση παρίσταντο ο μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ, πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου, οι κοσμήτορες των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και οι δύο πρόεδροι των Δ.Σ. της ΠΕΘ (Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων) και του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου ΚΑΙΡΟΣ. Εισηγητής ήταν, ο συνοδικός μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, ο οποίος, μεταξύ άλλων κατέθεσε την πρότασή του «να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον στο τρέχον πρόγραμμα σπουδών με τη δική του θεματολογία, στο οποίο όμως να γίνουν μερικές βελτιώσεις, εντάσσοντάς το στα σύγχρονα παιδευτικά δεδομένα»: «Να εισαχθούν σε κάθε βιβλίο -όχι σε κάθε μάθημα- μερικά κεφάλαια θρησκειολογικά, ανάλογα με τη θεματολογία του βιβλίου, αφού όμως δοθεί προτεραιότητα στην ορθόδοξη παράδοση την οποία ακολουθεί η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, αλλά και να χρησιμοποιηθούν ως εφαρμογές και τα καλά στοιχεία του Νέου Προγράμματος Σπουδών».

Επιπρόσθετα, επισήμανε ότι «στην Ελλάδα έχουμε δώσει δείγματα, ακόμη και σε δύσκολες περιστάσεις, ότι είμαστε ευαίσθητοι σε κάθε ξένον, πρόσφυγα, μετανάστη, αλλόθρησκο και αλλόδοξο και προστατεύουμε τα δικαιώματά τους, το να πιστεύουν και να λατρεύουν σύμφωνα με τις ατομικές τους πεποιθήσεις».

Η ΔΙΣ συνήλθε χθες το πρωί, πρώτη ημέρα των εργασιών της, με αντικείμενο συζήτησης τη Σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα το μήνα που διανύουμε και την Πανορθόδοξη Σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη που θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια.

Οι εργασίες της θα συνεχιστούν σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.