«Είσαι ο φύλακας-άγγελος του παιδιού μου»: Το συγκινητικό γράμμα ενός γονιού στη νεογνολόγο μητέρα του συνοδηγού της Πόρσε

Στον απόηχο του τροχαίου δυστυχήματος στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας που στοίχισε τη ζωή σε δύο νεαρά αγόρια που επέβαιναν στη μοιραία Πόρσε και την άτυχη μητέρα με το 3χρονο αγοράκι της που είχαν σταματήσει σε ελεγχόμενο πάρκινγκ, ο αρχιφύλακας Νίκος Μπαλούρδος συγκλονίζει με την επιστολή ευγνωμοσύνης που διαβάζουμε στο bloko.gr προς τη μητέρα του συνοδηγού της Πόρσε που σκόρπισε το θάνατο, κα. Ελένη Μπούζα Παιδίατρο – Νεογνολόγο και διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Νεογνών στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

«Το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2013 έκανε δειλά την εμφάνιση του, όταν ξαφνικά ο ανυπόμονος -σαν τη μαμά του- μπαγάσας γιος μου αποφάσισε ότι έπρεπε να ανεξαρτητοποιηθεί από τη μητέρα του και να κάνει μια εντυπωσιακή entrance στη ζωή μου, σαράντα μέρες νωρίτερα από το καθορισμένο ραντεβού μας.

Η ανυπομονησία του μας οδήγησε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου οι γιατροί (να τους έχει όλους ο Θεός καλά) έσωσαν αυτόν και τη μητέρα του τελευταία στιγμή.

Ο “μάγκας” όμως είχε σοβαρά θέματα υγείας και η μαχητική ψυχούλα του, έπρεπε να βοηθηθεί με την καταλληλότερη ιατρική φροντίδα. Έτσι, λοιπόν, με ένα ασθενοφόρο πήγε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και στην Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών.

Εκεί συνάντησε τον φύλακα άγγελό του, μια λεπτοκαμωμένη, γλυκιά, αλλά συνάμα δυναμική γυναίκα, άριστη επαγγελματία που του έσωσε την ζωή. Αυτή η κυρία πολλά χρόνια τώρα σώζει ψυχούλες και δίνει χαμόγελο σε πολλές οικογένειες όπως στη δική μου. Αυτή η κυρία ονομάζεται Μπούζα Ελένη και δυστυχώς “έχασε” το δικό της παιδί στο σοβαρό τροχαίο που έγινε προχθές στη Θήβα. Ο γιος της ήταν συνοδηγός του οχήματος που έπεσε πάνω στο σταθμευμένο όχημα εντός του πάρκινγκ.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι αστυνομικοί θα θέλαμε να αποτρέψουμε όχι μόνο αυτό, αλλά όλα τα θανατηφόρα ατυχήματα, όμως δεν γίνεται. Δεν γίνεται να υπάρχει ένας αστυνομικός πίσω από κάθε ένα αυτοκίνητο. Αν θέλουμε πραγματικά να σώσουμε τα παιδιά μας πρέπει να γίνει υποχρεωτικό το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολειά μας, από το δημοτικό ακόμα!!!

Εκεί που τα παιδιά μας πηγαίνουν εκδρομές στα πάρκα και τα γήπεδα, να πηγαίνουν στα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής. Να βλέπουν στο λύκειο τα φρικτά βίντεο με τα τροχαία ατυχήματα που μας έδειχναν οι συνάδελφοι της Τροχαίας όταν πέρναγα σεμινάριο για αρχιφύλακας. Αυτά και πολλά αλλά μπορούν να γίνουν για να αποκτήσει ο Έλληνας οδηγός, τη λεγόμενη οδηγική παιδεία και να σταματήσουμε να θρηνούμε καθημερινά τους δικούς μας ανθρώπους στην άσφαλτο.

Γιατρέ μου, συλλυπητήρια μέσα από την καρδιά μου, όλοι οι γονείς που έσωσες τις ζωές μας, είμαστε με την σκέψη μας στο πλευρό σου».