- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Είστε έτοιμοι για «Αθηνοπεριπέτειες»; Κλείστε θέση στις εκπαιδευτικές διαδρομές για να γνωρίσετε την ιστορία της Αθήνας

Τι μυστικά κρύβει αυτή η πόλη; Πόσους θησαυρούς; Θέλετε, μεγάλοι και μικροί, να τους ανακαλύψετε με τον πιο απολαυστικό τρόπο; Είστε έτοιμοι για μια βουτιά στη γνώση; Μετά τον πρώτο, πολύ επιτυχημένο κύκλο τους την περασμένη Άνοιξη, οι «Αθηνοπεριπέτειες» επιστρέφουν δυναμικά και κλείνουν ραντεβού με τους μικρούς εξερευνητές στη Πνύκα.

Οι εκπαιδευτικές διαδρομές που διοργανώνει η Σοφία Αλεξίου [2] βασίζονται στο βιβλίο της «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα», τον πρώτο ταξιδιωτικό οδηγό που γράφτηκε αποκλειστικά για παιδιά και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Συνδυάζουν ευρηματικά την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και την επαφή με τη φύση

Η κάθε εξόρμηση διανθίζεται με αναγνώσεις, μύθους, διαδραστικά παιχνίδια και το πιο διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού γνώσης, με δώρα για όλους τους μικρούς εξερευνητές και εξερευνήτριες

Η Σοφία Αλεξίου, με το βιβλίο της σαν οδηγό και σε συνεργασία με ξεναγούς, ιστορικούς-αρχαιολόγους και μουσειολόγους, έχει σχεδιάσει έναν περίπατο που θα βοηθήσει τα παιδιά να νιώσουν πώς γεμίζει η ψυχή όταν εξερευνάς τον κόσμο. Και παράλληλα να διαπιστώσουν πως «ιστορία» δε σημαίνει να αποστηθίζεις ονόματα και ημερομηνίες αλλά να είσαι δίπλα σε ιστορικά μονοπάτια και σε μνημεία, μαθαίνοντας για τους θησαυρούς του παρελθόντος.

Να βιώνεις σε πραγματικό χρόνο την πολύτιμη αύρα, την ενέργειά τους, να ανακαλύπτεις πραγματικά την αξία τους με όλες τις αισθήσεις!

Αυτός είναι ο κυριότερος στόχος των Αθηνοπεριπετειών: Να εξοικειωθούν τα παιδιά με την πολιτιστική, τεχνολογική και φυσική κληρονομιά του τόπου διαδραστικά. Να καλλιεργηθούν οι ικανότητές τους για παρατήρηση, υπόθεση, γενίκευση και να εφοδιαστούν με τρόπους εξερεύνησης του τοπίου σε μελλοντικές τους επισκέψεις σε τόπους πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

 Οι «Αθηνοπεριπέτειες» πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 10:30. H πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία για να δηλώσετε συμμετοχή είναι η 11η Δεκεμβρίου.

 Το ραντεβού δίνεται στη συμβολή των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Θεωρίας στις 10:15. Ο περίπατος περιλαμβάνει ξενάγηση στους λόφους της Αθήνας (Νυμφών, Μουσών, Πνύκας), όπου θα ανακαλύψετε όλοι μαζί τα αρχαία μνημεία τους.

 Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 2 ώρες με στάσεις.

 Στον περίπατο μπορούν να συμμετέχουν παιδιά 5- 11 ετών, τα οποία πρέπει πάντοτε να συνοδεύονται από γονείς, δασκάλους ή ενήλικες συνοδούς που δεν πρέπει να απομακρύνονται από τον χώρο της δραστηριότητας.

 Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 25 παιδιά ανά διαδρομή.

 Κόστος: €12 τα παιδιά, €3 οι ενήλικες συνοδοί/γονείς, ο δεύτερος γονιός/συνοδός δωρεάν. Το κόστος για τα σχολεία διαμορφώνεται κατόπιν συνεννόησης.

Κάντε κράτηση της θέσης σας εδώ  [3]

Mια όμορφη πρόταση για σχολική εκδρομή

Επίσης, οι «Αθηνοπεριπέτειες» είναι ευέλικτες και μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε περίσταση, όπως για παράδειγμα ν’ αποτελέσουν τον πυρήνα μιας σχολικής εκδρομής ή ενός παιδικού πάρτι.

Διαβάστε επίσης:

Πολύτεκνη μητέρα από τον Πόρο «μαγεύει» διεθνώς με τα χειροποίητα υφαντά της! [4]

«Σήμερα ο Βαγγέλης παίρνει πτυχίο από τους ουρανούς»: Συγκινεί η αδερφή του Γιακουμάκη στην αποφοίτησή της [5]

Rubik’s Cube: Ατελείωτες προκλήσεις για ανήσυχα πνεύματα από την Spin Master [6]