Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Είστε έτοιμοι να γίνετε γονείς; Απαντήστε πρώτα σε 4 βασικές ερωτήσεις!

Είστε έτοιμοι να γίνετε γονείς; Απαντήστε πρώτα σε 4 βασικές ερωτήσεις!

56529477-parents-baby-in-hospitalΔεν πιστεύετε πραγματικά ότι τα παιδιά έχουν να κάνουν μόνο με το ψήσιμο μπισκότων, την ανάγνωση παραμυθιών ή την αγορά μικροσκοπικών ρούχων, έτσι;

Ο διάσημος από την εκπομπή της Oprah Winfrey, κλινικός ψυχολόγος Dr. Phil McGraw, εξηγεί ότι υπάρχει ένα επίπεδο συναισθηματικής, οικονομικής και φυσικής δέσμευσης που πολλοί γονείς δεν αναμένουν όταν αναλαμβάνουν το ρόλο του γονέα.

Μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας τέσσερις ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να βεβαιωθείτε εάν είστε έτοιμοι να γίνετε γονείς:

Έχετε σκεφτεί την μακροπρόθεσμη δέσμευση;
Είστε πρόθυμοι να κάνετε θυσίες όσον αφορά τα χρήματα, τον ύπνο και να θέσετε ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας σε αναμονή για τις επόμενες δεκαετίες; Υπάρχει μια ανεπίσημη σύμβαση με το παιδί σας που λέει: «Εγώ θα είμαι ο φύλακας-άγγελος για σένα. Θα σε προστατεύω σε όλη τη ζωή σου». Αυτό χρειάζεται πολλή δουλειά και επιτυγχάνεται θυσία με τη θυσία.

Μπορείτε να μπείτε στη θέση του παιδιού;
Τα μωρά δεν είναι σε θέση να εκφράσουν τη γνώμη τους, έτσι θα πρέπει εσείς να μπείτε στη θέση του παιδιού σας και να αναρωτηθείτε: «Θα ήθελα να έχω αυτούς τους γονείς;». Είστε σε θέση να προσφέρετε ένα σταθερό συναισθηματικά και οικονομικά περιβάλλον στα παιδιά; Εάν δεν είστε έτοιμοι πρέπει να εργαστείτε πάνω σε αυτό πριν φέρετε στον κόσμο το παιδί σας.

Έχετε κοινό πλάνο με το σύντροφο σας;
Εσείς και ο άνθρωπος με τον οποίο έχετε επιλέξει να κάνετε οικογένεια έχετε δημιουργήσει ένα κοινό πλάνο σχετικά με την ανατροφή ενός παιδιού; Έχετε συζητήσει και συμφωνήσει για την πειθαρχία και την εκπαίδευση που θα του δώσετε; Ποιος θα αναλάβει τη φροντίδα του παιδιού και ποιος θα επιλέξει να εργάζεται; Καλό θα ήταν να δημιουργήστε ένα σχέδιο πριν μείνετε έγκυος.

Θέλετε ένα παιδί για τους σωστούς λόγους;
Έχετε αναρωτηθεί πότε γιατί θέλετε να γίνετε γονείς; Τα παιδιά δεν πρέπει να έρχονται στη ζωή με έναν συγκεκριμένο σκοπό όπως τη σωτηρία ενός γάμου ή την εξασφάλιση της άνευ όρων αγάπης. Καλό θα ήταν να σκεφτείτε πολύ σοβαρά τα πραγματικά σας κίνητρα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter