Αρχική InfoMommy Υγεία Είστε σίγουροι ότι φοράτε το σωστό νούμερο παπουτσιού;

Είστε σίγουροι ότι φοράτε το σωστό νούμερο παπουτσιού;

shoes-bermuda-shorts-womenΕως και τρία νούμερα μικρότερα παπούτσια φορούν οι περισσότεροι ενήλικοι χωρίς να το γνωρίζουν υποστηρίζουν επιστήμονες από το Κολέγιο Ποδιατρικής του Λονδίνου.Μάλιστα, υπολογίστηκε ότι είναι αρκετοί αυτοί που φορούν δύο νούμερα μικρότερο παπούτσι ακόμη και για 50 χρόνια!Τα αποτελέσματα της έρευνας προκάλεσαν εντύπωση ακόμη και στους ίδιους τους ερευνητές, καθώς μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η ανάπτυξη του ποδιού, όπως και του ύψους, σταματά στην ηλικία των 20 ετών.

Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι τα τελευταία 40 χρόνια το μέσο πόδι έχει μεγαλώσει έως και δύο εκατοστά.Για τις ανάγκες της μελέτης, οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία από 2.000 ενήλικες. Όπως προέκυψε, στο 26% των ανδρών και στο 41% των γυναικών το μέγεθος της πατούσας αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς δήλωσαν ότι το πόδι τους μεγάλωσε σε πλάτος και όχι σε μήκος και κυρίως λόγω της αύξησης βάρους.Βέβαια, όπως εξηγούν οι ερευνητές, μπορεί το πόδι να ζορίζεται και να προσαρμόζεται στα στενά παπούτσια, όμως αντιδρά: πρήζεται, δημιουργεί κότσι, παρουσιάζει αγγειακά προβλήματα, σκλήρυνση του δέρματος, κάλους, φαγούρα κ.ά.

Πώς επιλέγουμε το σωστό νούμερο παπουτσιού

  • Δεν πρέπει να έχουμε ως βασικό κριτήριο την κλασική κίνηση που κάνουμε ακουμπώντας με το χέρι τη μύτη του ποδιού
  • Μετράμε το μέγεθος της πατούσας μας κάθε πέντε χρόνια
  • Φοράμε πάντα και τα δύο παπούτσια και τα δένουμε για να τα «αισθανθούμε»
  • Δεν τα αγοράζουμε αν δεν νιώθουμε άνετα και τα δύο πόδια μας

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.