Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Εναλλακτική Θεραπεία Ελκώδους Κολίτιδας & Νόσου Crohn»

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Εναλλακτική Θεραπεία Ελκώδους Κολίτιδας & Νόσου Crohn»

Η ελκώδης κολίτιδα και η νόσος Crohn –ιδιοπαθείς, φλεγμονώδεις εντερικές νόσοι (ΙΦΕΝ)– εμφανίζονται με ποικιλία συμπτωμάτων και ταλαιπωρούν μεγάλο μέρος των συνανθρώπων μας. Η αιτιολογία τους είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστη, ενώ η θεραπεία τους –τόσο η συντηρητική όσο και η χειρουργική– παρότι έχει σημειώσει πρόοδο και εν πολλοίς ανακουφίζει τους ασθενείς, δεν έχει καταφέρει να τις εκριζώσει. Εξάλλου, η λεγόμενη «δυτική δίαιτα», πλούσια σε λίπη και πρωτεΐνες και ολοένα και φτωχότερη σε φρούτα και λαχανικά, φαίνεται να φέρει μερίδιο της ευθύνης για την αυξανόμενη συχνότητα των νόσων σε χώρες της Ασίας.

Οι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ παρουσιάζουν το βιβλίο «Εναλλακτική Θεραπεία Ελκώδους Κολίτιδας & Νόσου Crohn. Ο θεραπευτικός ρόλος της ορθής διατροφής, των βοτάνων και των φυτικών σκευασµάτων», των Ι.Κ. Τριανταφυλλίδη, Β. Καραγιάννη, Κ. Τριανταφυλλίδη, την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:30 στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (παλιό Πανεπιστήμιο • Θόλου 5, Πλάκα • Τηλ.: 210-36 89 500).
Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας Σωτήριος Γεωργόπουλος. Παράλληλα θα μιλήσουν οι:
• Νικόλαος Βιάζης, Ιατρός, Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Ομάδος Μελέτης Ελκώδους Κολίτιδας και Νόσου του Crohn.
• Αλεξάνδρα Γκλιάτη, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών με Ελκώδη Κολίτιδα και Νόσο του Crohn.
• Γρηγόριος Κουράκλης, Καθηγητής Χειρουργικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
• Κώστας Βαγιανός, Αν. Καθηγητής Χειρουργικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
• Νατάσσα Βασιλάκου, Υπεύθυνη Ιατρικών Εκδόσεων ΒΗΤΑ.
Μετά την παρουσίαση του βιβλίου θα ακολουθήσει μουσική βραδιά. Για όσους προσκεκλημένους ενδιαφέρονται θα προηγηθεί ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου στις 19:00.

Στο βιβλίο των Ι.Κ. Τριανταφυλλίδη, Β. Καραγιάννη και Κ. Τριανταφυλλίδη: «Εναλλακτική Θεραπεία Ελκώδους Κολίτιδας και Νόσου Crohn», που κυκλοφόρησαν οι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ προτείνονται, μετά από ενδελεχή μελέτη της βιβλιογραφίας, κατ’ αρχήν διαιτητικοί τρόποι αντιμετώπισής τους, με σκοπό να μειωθούν τα συμπτώματα. Οι διαιτητικές συνήθειες θεωρείται ότι παίζουν καθοριστικό ρόλο για την επιδείνωση των ΙΦΕΝ, ενώ –τέλος– παρατίθενται σημαντικά κλινικά δεδομένα σχετικά με τον ρόλο των βοτάνων και των φυτικών παρασκευασμάτων στην ύφεση των νόσων και στη διατήρησή της.

Τιμή (με Φ.Π.Α.): 17,00 ΕΥΡΩ
Για πληροφορίες: ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΗΤΑ, τηλ. 210-6714 371


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.