Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με ομιλία του στρατηγού Ιωάννη Ζούκα, για την 25η Μαρτίου (16/3)

Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με ομιλία του στρατηγού Ιωάννη Ζούκα, για την 25η Μαρτίου (16/3)

Microsoft Word - ZOUKAS.docx«Εθνεγερσία και δημιουργία του νεοελληνικού κράτους» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, που διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, την Κυριακή 16 Μαρτίου, στις 11 το πρωί στο Πέτρινο Πολιτιστικό της Πυλαίας, με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο στρατηγός ε.α. και επίτιμος διοικητής του Γ' ΣΣ Ιωάννης Ζούκας, ο οποίος, γεννήθηκε στο Καταφύγιο Καρδίτσας. Εισήλθε στη Σχολή Ευελπίδων το 1969 και αποφοίτησε το 1973 ως ανθυπολοχαγός του πεζικού, ενώ στη συνέχεια φοίτησε σε σχολείο των ΗΠΑ, όπου διδάχτηκε θέματα που αφορούν στα όπλα μαζικής καταστροφής. Είναι επίσης πτυχιούχος της Νομικής του Α.Π.Θ.

Κατά τη θητεία του υπηρέτησε τρία χρόνια στην ελληνική δύναμη του Κοσόβου, ενώ προήδρευσε για ένα χρόνο της Επιτροπής αμυντικών θεμάτων της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά την αποστρατεία του έγινε μέλος της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, της Ελληνικής Εταιρίας Στρατηγικών Μελετών, της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης και του Ομίλου Φίλων του Αγίου Όρους.
Επίσης είναι συγγραφέας του βιβλίου «Αναμνήσεις από τη διαδρομή ενός στρατηγού».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.