Αρχική InfoTeens Νέα Εκφράσου εικαστικά με τις τεχνικές Doodling και Graffiti!

Εκφράσου εικαστικά με τις τεχνικές Doodling και Graffiti!

maxresdefaultΤο δημιουργικό studio "Imaginary Rooms" ξεκινά το 2ο κύκλο σεμιναρίων Doodling και Graffiti "Your Urban Sketchbook" project. Το Doodling αποτελεί μια διαδικασία οικεία σε όλους μας, αλλά δυστυχώς ανεκπαίδευτη. Είναι το αυθόρμητο σκιτσάρισμα, που κατόπιν εξάσκησης κι ωρίμανσης, μπορεί να αποτελέσει ένα δυνατό εργαλείο εργασίας, μέσο επικοινωνίας κι έκφρασης, καταγραφής της καθημερινότητας και ψυχολογικής ανάτασης.

"Χρησιμοποιώντας ως όχημα τον αυθορμητισμό, μαθαίνουμε να εξερευνούμε τα όρια της δημιουργικότητάς μας, ενώ παράλληλα ενισχύουμε τη φαντασία μας. Καταγράφουμε ιστορίες που κατοικούν στο υποσυνείδητο, αλληλεπιδρούμε και συνεργαζόμαστε μεταξύ μας συνθέτοντας νέες αφηγήσεις, στις οποίες εμβαθύνουμε ανακαλύπτοντας το σύγχρονο character design και doodling.Παράλληλα μαθαίνουμε να αναγιγνώσκουμε τη δημόσια τέχνη και να βρίσκουμε κρυμμένους καλλιτεχνικούς θησαυρούς στην πόλη. Κάποιοι διακρίνουν φιγούρες στα σύννεφα.Κάποιοι παντού. Η ανακάλυψη των εσωτερικών μας δυνάμεων και της κρυμμένης δημιουργικότητάς είναι η βάση για την ανάδειξη του Μεγάλου Καλλιτέχνη που υπάρχει μέσα μας. Μελετώντας τις σύγχρονες αστικές τέχνες ανακαλύπτουμε τα χρώματα, τις φόρμες, τη γεωμετρία και την τυπογραφία. Oργανώνουμε το portfolio μας, ζωγραφίζουμε characters, μετουσιώνουμε την ενέργειά μας σε action painting, και ανακαλύπτουμε την αξία των δημιουργικών μας λαθών.

creative_doodling_by_inuyashaxlover-d61pdxf

Αναθεωρείται η έννοια του όμορφου και άσχημου, η τέχνη μετατρέπεται σε γόνιμο παιχνίδι με μοναδικό προορισμό τη στοχευμένη αταξία στο χαρτί. Μέσω της graffiti έννοιας του crew(ομάδα) και με παιχνίδια, όπως το “Exquisite Corpse”, που ανακάλυψαν σουρεαλιστές καλλιτέχνες, εξοικειωνόμαστε με έννοιες όπως η σύνθεση, επανανοηματοδοτώντας την έννοια της αναγκαίας συνεργασίας. Guest δάσκαλοι και καλλιτέχνες, από το χώρο της εικονογράφησης, της street art, των κόμιξ και της γραφιστικής, μας επισκέπτονται και συνεργάζονται μαζί μας."
Εργαστήρια ζωγραφικής για ηλικίες 8-40 ετών

Διδασκαλία κι επιμέλεια: Imaginary Rooms studio
Έναρξη: 7/3/2015
Διάρκεια: 4 μήνες(4 σεμινάρια ανά εβδομάδα)

To Imaginary Rooms studio είναι το δημιουργικό δίδυμο της graphic και character designer Νάντιας Στασινου και του εικονογράφου κι αρχιτέκτονα Μανώλη Ηλιόπουλου. Η καλιτεχνική αλληλεπίδραση με όλες τις ηλικίες αποτελούν τον πυρήνα της δράσης τους, που μετουσιώνεται σε εικονογραφήσεις, τοιχογραφίες και workshops.
Για δήλωση συμμετοχής, μπορείτε να καλέσετε στα 215 5304555, 694 5990207 και 697 2609567 (Δευτέρα έως Σάββατο 11:00 - 19:00).

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του Imaginary Rooms μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα τους www.imaginaryrooms.com.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.