Έκκληση: Ανάπηρο παιδί και η άπορη μητέρα του έχουν άμεσα ανάγκη από στέγη

Ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα άλλαξε τον ρου της ζωής ενός 10χρονου παιδιού, το οποίο τώρα έχει ανάγκη από ιατρική αποκατάσταση, αλλά και από στέγη για να ζήσει για ένα διάστημα με την άπορη μητέρα του.

Σύμφωνα με την έκκληση της κ. Ελένης Καρακώστα, ο 10χρονος στις 18 Σεπτεμβρίου 2017 έπεσε θύμα τροχαίου και από τότε είναι ανάπηρος από τον λαιμό και κάτω. Από τότε (και τα τελευταία 2 χρόνια) νοσηλεύεται στο νοσοκομείο –αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ έχει μόνιμα αναπνευστήρα!

Το παιδί χρειάζεται κέντρο αποκατάστασης, αλλά λόγω του αναπνευστήρα, το κέντρο που θα μπορούσε να τον δεχτεί τελικά αρνήθηκε. Συνεπώς πρέπει να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη, που δεν είναι ο τόπος διαμονής του, και η μητέρα να βρει ένα σπίτι για να μπορεί να βρίσκεται στο πλευρό του και να τον φροντίζει.

Η κ. Καρακώστα, λοιπόν, που γνωρίζει προσωπικά την οικογένεια, ζητά κάποιος να διαθέσει για περιορισμένο χρονικό διάστημα ένα σπίτι στη Θεσσαλονίκη, ώστε να φιλοξενηθεί η μητέρα.

Στην έκκλησή της περιλαμβάνει το πιστοποιητικό αναπηρίας του παιδιού:

Δείτε εδώ την αυτούσια έκκληση και επικοινωνήστε μαζί της, εφόσον μπορείτε να βοηθήσετε:

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ :Αγαπητοί φίλοι, έφτασε η στιγμή που υπάρχει μεγάλη ανάγκη να σταθούμε αλληλέγγυοι και χρειάζομαι την…

Gepostet von Eleni Karakosta am Mittwoch, 28. August 2019

Αγαπητοί φίλοι, έφτασε η στιγμή που υπάρχει μεγάλη ανάγκη να σταθούμε αλληλέγγυοι και χρειάζομαι την συνδρομή σας, προκειμένου να βοηθήσουμε ένα 10χρονο παιδί που λίγα λεπτά είχε την ατυχία να του αλλάξουν όλη του τη ζωή .Ο Λ. Ζ είχε την ατυχία στις 18.09.2017 να πέσει θύμα ενός σοβαρού τροχαίου ατυχήματος στον μόνιμο τόπο διαμονής του και να μείνει ανάπηρος από το λαιμό και κάτω.Το παιδί έχει μόνο την μητέρα του στον κόσμο και ενώ μέχρι σήμερα έχει νοσηλευτεί σε 2 νοσοκομεία στην Αθήνα αυτήν την στιγμή νοσηλεύεται σε παιδιατρικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.Όλο αυτόν τον καιρό έγινε μία προσπάθεια με πολύ κόπο να βρεθεί ένα κέντρο αποκατάστασης στην Ελλάδα που ίσως θα έδινε την δυνατότητα στο παιδί να κάνει εντατικά φυσικοθεραπείες και να αποτελέσει ταυτόχρονα ένα μέρος ανακούφισης,τόσο σωματικής όσο και πνευματικής ,μιας και το παιδί κλείνει σε λίγες μέρες 2 χρόνια μέσα σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου.Δυστυχώς λόγω του ότι το παιδί έχει μόνιμα αναπνευστήρα η απάντηση σήμερα από το κέντρο αποκατάστασης που θεωρούσαμε ότι θα το δεχθεί,ήταν αρνητική.Η μητέρα θα πρέπει μιας και δεν υπάρχει κάποια δομή στην χώρα μας που να φιλοξενεί τέτοια περιστατικά,αλλά ούτε και η οικονομική δυνατότητα, μιας και είναι άπορη, να βρει ένα σπίτι για να μπορέσει να συνεχίσει και να οργανώσει την δύσκολη καθημερινότητα της από εδώ και στο εξής μαζί με το παιδί. Παρακαλείται λοιπόν όποιος μπορεί να διαθέσει ένα σπίτι στην Θεσσαλονίκη για ένα χρονικό διάστημα για να διαμείνει η μητέρα με το παιδί να επικοινωνήσει στο 6908500944 μαζί μου.Σας παρακαλώ να επανακοινοποίησετε την ανάρτηση μου για να διαδοθεί όσο το δυνατόν περισσότερο .Σας ευχαριστώ πολύ και στις παρακάτω φωτογραφίες σας παραθέτω την πιστοποίηση της αναπηρίας του παιδιού και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είμαι στην διάθεση σας.