Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Εφηβικό εργαστήρι: Εκκολαπτόμενοι δημοσιογράφοι τρυπώνουν στα εργαστήρια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Εφηβικό εργαστήρι: Εκκολαπτόμενοι δημοσιογράφοι τρυπώνουν στα εργαστήρια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

4387516568_9f3aa72111_zΕάν το δημοσιογραφικό δαιμόνιο σας ακολουθεί και δεν βλέπετε την ώρα να γίνετε δημοσιογράφοι τότε δεν έχετε παρά να συμμετάσχετε στο εφηβικό εργαστήρι φωτογραφίας-δημοσιογραφίας "Zoom στο παρασκήνιο" που θα διεξαχθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Μέσα από πέντε θεματικούς κύκλους εργαστηρίων (χορός, μουσική, θέατρο, εικαστικά, εκπαιδευτικά προγράμματα), θα έρθουν σε επαφή με τους καλλιτέχνες και τους συντελεστές και θα τους πάρουν συνεντεύξεις για τη δουλειά τους, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει η βιωματική τους εμπειρία: Ό,τι δουν, νιώσουν καιαντιληφθούν θα αποτυπωθεί στο δικό τους free press, με δικά τους κείμενα και φωτογραφίες.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι έφηβοι θα έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές και τεχνικές της φωτογραφίας, μέσα από παραδείγματα από τον ελληνικό και το διεθνή χώρο. Επιπλέον, θα διδαχθούν βασικές αρχές της δημοσιογραφίας και της συγγραφής κειμένων και θα γνωρίσουν από κοντά όλα τα στάδια υλοποίησης ενός free press, από τη σύλληψη έως την παραγωγή του. Η προσέγγιση με άμεσο τρόπο στη δημοσιογραφική έρευνα, τη δημιουργική γραφή και τη φωτογραφία θα τους δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν, να εκφράσουν τις σκέψεις τους και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους.

Φέτος, προστίθεται στο πρόγραμμα μία ακόμη πρόκληση για όσους εφήβους ολοκλήρωσαν την περσινή περίοδο τουλάχιστον δύο κύκλους του εργαστηρίου: Να «καλύψουν» ως ρεπόρτερ εκπαιδευτικά προγράμματα της Στέγης, καταγράφοντας την πορεία και την εξέλιξή τους στη διάρκεια της χρονιάς. Στο τέλος, θα δημιουργήσουν ένα ειδικό τεύχος με φωτογραφίες, κείμενα και συνεντεύξεις, σε ένα πλήρες δημοσιογραφικό αφιέρωμα.

Πρόγραμμα: Τετάρτες 25 Σεπτεμβρίου και 2, 9, 16, 23 & 30 Οκτωβρίου 2013 | 17:30-20:30

Απευθύνεται σε εφήβους 12-16 ετών

Κόστος συμμετοχής: 54€ (και για τις έξι συναντήσεις του κάθε κύκλου)

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Λεωφόρος Συγγρού 107-109
117 45 Αθήνα
213 0 178000


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.