Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Εκπαιδευτική Ρομποτική στο MediterraneanCosmos (11,12,18, 19/10)

Εκπαιδευτική Ρομποτική στο MediterraneanCosmos (11,12,18, 19/10)

Εκπαιδευτική Ρομποτική (1)

Το μαγικό κόσμο της Ρομποτικής τεχνολογίας, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να απολαύσουν από κοντά, μικροί και μεγάλοι, στις 11,12,18 και 19 Οκτωβρίου, στο MediterraneanCosmos, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών workshops, που διοργανώνει κάθε φορά.

Πρόκειται για το επιτυχημένο και δημοφιλές πρόγραμμα με τίτλο «Εκπαιδευτική Ρομποτική για όλους», που θα παρουσιαστεί από το MediterraneanCosmos και τον οργανισμό για την εκπαίδευση του μέλλοντος EDUACT. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών και έχει σχεδιαστεί για να ενθουσιάσει τους συμμετέχοντες, τόσο με την επιστήμη όσο και με την τεχνολογία.

Συνολικά 20 εργαστήρια εκπαιδευτικής Ρομποτικής, χρησιμοποιώντας τεχνικά κομμάτια Lego, της σειράς Lego Mindstorms, όπως εργαλεία, άξονες, ακτίνες, υδραυλικά μέρη, αισθητήρες και απλά «τουβλάκια» Lego, θα συνθέτουν το σκηνικό του ξεχωριστού αυτού προγράμματος. Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν ρομπότ και άλλα αυτοματοποιημένα ή αλληλεπιδραστικά συστήματα. Θα προγραμματίζουν ρομπότ και θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν, παίζοντας και αναπτύσσοντας δεξιότητες πάνω στη φυσική, τα μαθηματικά και τη μηχανική.

Τα εργαστήρια διάρκειας 40 λεπτών το καθένα, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου από τις 17.00 έως και τις 21.00 και θα κορυφωθούν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου από τις 12.00 έως και τις 17.00.

Το ίδιο πρόγραμμα θα επαναληφθεί την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου.

Η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν και οι εγγραφές θα γίνονται στον χώρο των εργαστηρίων. Στον ίδιο χώρο θα δίνονται πληροφορίες για την Ρομποτική, για τη νεανική καινοτομία, για το πρωτάθλημα FLL GREECE, ενώ θα προβάλλονται βίντεο από αντίστοιχες εκδηλώσεις του εξωτερικού. Θα υπάρχει show robotics στα διαλείμματα των workshop και δυνατότητα διάδρασης των γονέων με τα ρομπότ με την χρήση των κινητών τους τηλεφώνων. Επιπλέον, η επικοινωνία των εκπαιδευτών εκτός από τα Ελληνικά, μπορεί να γίνει στα Αγγλικά, στα Γερμανικά και στα Γαλλικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11/10 & 18/10 17:00 – 21:00

ΣΑΒΒΑΤΟ, 12/10 & 19/10 12:00 – 17:00


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.