Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξοικείωσης με την αναπηρία στα σχολεία

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξοικείωσης με την αναπηρία στα σχολεία

anapiria
Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ενέκρινε το αίτημα του Σ.Κ.Ε.Π. (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης Για Παιδιά Και Νέους) για "Ένταξη βιωματικού προγράμματος εξοικείωσης με τη διαφορετικότητα: ανοιχτός διάλογος ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης, από άτομα με αναπηρία" (έγκριση Εισαγωγής Βιωματικού Προγράμματος στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας (Γενικής και Επαγγελματικής) Εκπαίδευσης - 25/5/2015 - Aρ. Πρωτ.82778/Δ4).

 
Η έγκριση εισαγωγής στα σχολεία αποτελεί έναυσμα για την διεύρυνση των συστηματικών προγραμμάτων μη – τυπικής εκπαίδευσης του Σ.Κ.Ε.Π.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης στο πλαίσιο του σχολείου υλοποιείται από στελέχη και συνεργάτες του Σ.Κ.Ε.Π., οι ίδιοι νέοι με αναπηρία και με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών.

 
Η έλλειψη της καθημερινής επαφής, της απαραίτητης γνώσης και το αίσθημα της άγνοιας είναι εκείνα που συχνά αποτελούν την αιτία διαμόρφωσης αρνητικών στάσεων και άκαμπτων αντιλήψεων σχετικά με την εικόνα της αναπηρίας.

 
Οι ανοιχτές συζητήσεις, χωρίς λογοκρισία και διαμεσολαβητές, διαμορφώνουν ένα καινούργιο κώδικα επικοινωνίας χτίζοντας μέσα από την βιωματική διαδικασία, σχέσεις κατανόησης, σεβασμού και αποδοχής στο πλαίσιο του σχολείου. Τα ατόφια ανθρώπινα συναισθήματα αποτελούν την απλούστερη αλλά και πιο πετυχημένη συνταγή για μια στάση ζωής χωρίς περιορισμούς και «κλειστές» αντιλήψεις.

 
Στόχοι του προγράμματος είναι η:

  • Κατανόηση των καθημερινών εμποδίων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία
  • Εξοικείωση των μαθητών με την "διαφορετικότητα" και η διαχείριση της διαφορετικότητας
  • Ενίσχυση προγραμμάτων ευαισθητοποίησης στο σχολικό πλαίσιο
  • Ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία στην καθημερινότητα μας
  • Άρση των προκαταλήψεων και του κοινωνικού αποκλεισμού
  • Ο κοινωνικός αποκλεισμός μπορεί να απαλυνθεί εάν, από πολύ μικρή ηλικία, τα παιδιά εξοικειωθούν με την έννοια της «διαφορετικότητας».

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.