Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Εκπαιδευτικό βιβλίο με πρωτότυπες δραστηριότητες για μαθητές από την ActionAid

Εκπαιδευτικό βιβλίο με πρωτότυπες δραστηριότητες για μαθητές από την ActionAid

H ActionAid δημιούργησε έναν οδηγό έμπνευσης και δράσης που προσφέρει αφορμές και εργαλεία στους εκπαιδευτικούς για να εισαγάγουν στην τάξη την έννοια του ενεργού πολίτη του κόσμου. Πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο πρωτότυπες δραστηριότητες που απευθύνονται σε παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, του Γυμνασίου και Λυκείου.

Το βιβλίο «Ενεργός Πολίτης Μέσα και Έξω από την Τάξη» είναι χωρισμένο σε ενότητες, μία για κάθε μήνα, με θεματικούς άξονες όπως η ομαδικότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο ρατσισμός, η δικαιοσύνη, το περιβάλλον, οι αόρατοι ήρωες και η παιδική εργασία. Κάθε μήνας αποτελείται από τρεις ενότητες: την εισαγωγή στο θέμα του μήνα με το ημερολόγιο με τις παγκόσμιες ημέρες, τα λόγια προσωπικοτήτων και την ιστορία του μήνα, τις δραστηριότητες πάνω στο θέμα, όπως «το δέντρο της εκπαίδευσης», ο «διαφημιστής για τα δικαιώματα» και «ο ήρωας που κρύβεις μέσα σου» και τέλος, την αξιολόγηση και το γλωσσάρι που δεν φιλοδοξεί να αντικαταστήσει ένα λεξικό, αλλά να επαναπροσδιορίσει με βάση το θεματικό άξονα του μήνα, το νόημα κάποιων εννοιών που πραγματεύεται το βιβλίο.

Η εκπαιδευτική δράση της ActionAid συμπλήρωσε ήδη 16 χρόνια σταθερής συνεργασίας με την εκπαιδευτή κοινότητα, βασίζεται στις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας και υιοθετεί μια «μαθητοκεντρική» μεθοδολογία που ενθαρρύνει το διάλογο, τη συμμετοχή, τη διάδραση και τη δημιουργικότητα και στηρίζεται στη διαθεματικότητα και την καλλιέργεια της αλληλεγγύης και της αποδοχής του διαφορετικού.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infokids.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.