Αρχική Γωνιά του μαθητή Εκπαιδευτικό υλικό για Α' Δημοτικού: Πώς θα φτιάξουν τα παιδιά μια ιστορία

Εκπαιδευτικό υλικό για Α' Δημοτικού: Πώς θα φτιάξουν τα παιδιά μια ιστορία

ειδικη αγωγη

Από την Ιφιγένεια Λαμπροπούλου (http://idikiagogi.gr/)

Πολύ συχνά, κάτι που ευχαριστεί και τα ίδια τα παιδιά, τα αφήνω να επιλέγουν μία εικόνα από το παιχνίδι “Το μπαούλο του κυρ Γιάννη” και πάνω σε αυτή την εικόνα φτιάχνουν μία ιστορία. Άλλες φορές είναι σύντομη, άλλες φορές μια εκτενής ιστορία. Ο στόχος μας δεν είναι πόσες πολλές γραμμές θα γράψει ή θα σκεφτεί ο μαθητής, αλλά το να έχει αρχή, μέση και τέλος. Να είναι δηλαδή μία ιστορία που ο αναγνώστης θα κατανοήσει και δεν θα του αφήσει κενά.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο μαθητής Α' δημοτικού ζήτησε να λέει εκείνος την ιστορία και εγώ να την γράφω. Θυμίζω οτι στόχος μας είναι η ανάπτυξη του λόγου, της σκέψης, της φαντασίας. Δεν μας πειράζει συνεπώς που δεν ήθελα να την γράψει.

Μέσα από το μπαούλο του κυρ Γιάννη, τράβηκε την εικόνα με μια μπάλα ποδοσφαίρου. Την ζωγράφισα και στην συνέχεια του έδωσα λίγο χρόνο να σκεφτεί. Αφού ολοκληρώθηκε η ιστορία, του ζήτησα να σκεφτεί τον τίτλο της ιστορίας του.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.