Αρχική Νέα Εκπαιδευτικός από τη Μυτιλήνη συγκλονίζει με το γράμμα της: "Αν μπορείς, στείλε μου παιδικά καπέλα. Η γιατρός που εξήτασε τα παιδιά βρήκε ότι πάσχουν από ηλιακά εγκαύματα..."

Εκπαιδευτικός από τη Μυτιλήνη συγκλονίζει με το γράμμα της: "Αν μπορείς, στείλε μου παιδικά καπέλα. Η γιατρός που εξήτασε τα παιδιά βρήκε ότι πάσχουν από ηλιακά εγκαύματα..."

prosfyges6

Διαβάσαμε και σας μεταφέρουμε το γράμμα που έστειλε συνταξιούχος εκπαιδευτικός που ζει στη Μυτιλήνη, καταδεικνύοντας κάποιες παραμέτρους του συνολικού προβλήματος, που ίσως δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε. Όποιοι μπορούμε να βοηθήσουμε, όχι μόνο τα παιδιά που βιώνουν το δράμα του ξεριζωμού από τα τρυφερά τους χρόνια, αλλά και την προσπάθεια των κατοίκων της Μυτιλήνης, θα είναι πολύ σημαντικό.

"Καλημέρα από τη Μυτιλήνη που δοκιμάζεται σκληρά αυτό το διάστημα... Φίλε μου, όπως καταλαβαίνεις εγώ δε θα μπορούσα να μείνω αμέτοχη μπροστά στο πρόβλημα.

Συμμετέχω στη μεταφορά προσφύγων με το αυτοκίνητο αλλά αντιμετωπίζω και ένα πρόβλημα που μπορεί να μοιάζει απλό, αλλά είναι πολύ σοβαρό. Οι πρόσφυγες δεν συνηθίζουν να φορούν στα παιδιά καπελάκια είτε από έλλειψη ενημέρωσης σχετικής είτε γιατί δεν τους μένει ο νους και για κάτι τέτοιο.

Η γιατρός που εξήτασε τα παιδιά βρήκε ότι πάσχουν από εγκαύματα (ήλιου) είτε από μυϊκό σοκ στα πόδια διότι περπατούν 60 -70 χιλιόμετρα για να κατεβούν από τα σημεία αποβίβασης στην πόλη. Αυτό που θέλω να σου ζητήσω είναι αν μπορείς να μου στείλεις παιδικά καπέλα διότι τα αγοράζουμε από τους Κινέζους 2 ευρώ το ένα και, όπως καταλαβαίνεις, τα παιδιά είναι χιλιάδες.

Αν έχεις και εθελοντές στείλε μου, γιατί εγώ φέτος το καλοκαίρι διαθέτω και το σπίτι μου γι' αυτό το σκοπό. Πρόσφυγες δεν μπορώ να πάρω γιατί απαγορεύεται από το νόμο. Και η μετακίνηση τώρα τελευταία μας επετράπη. Στην αρχή μάς πήγαιναν στο αυτόφωρο ως διακινητές. Ασ' τα... .Καλή δύναμη, καλή νέα σχολική χρονιά! Εμείς περνάμε τη δοκιμασία μας ως κοινωνία. Αν αντέξουμε θα βγούμε με ένα όφελος ως άνθρωποι."

Όποιος ενδιαφέρεται να στείλει καπελάκια για τα παιδιά, τα στοιχεία της εκπαιδευτικού είναι:
Βάσω Αλατζά, Παπαδιαμάντη 2, Μυτιλήνη, Τ Κ 81100, τηλ.22510 71271,2251 0 28653


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.