- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Εκπρόσωπος Τύπου Ιεράς Συνόδου: H “Κιβωτός του Κόσμου” δεν υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή – «Αυτά που ακούγονται δεν ισχύουν» δηλώνει εθελόντρια

Λίγες ώρες μετά τα όσα είπε ο πατέρας Αντώνιος στον Alpha [2] χωρίς ωστόσο να δίνει απαντήσεις για τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν ασέλγεια και ξυλοδαρμούς σε βάρος ανηλίκων ήρθε και η πρώτη ανεπίσημη αντίδραση από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σοκ από τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» -Ποια είναι η 1η αντίδραση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Φθιώτιδος Σεραφείμ, σε επικοινωνία που είχε με δημοσιογράφο του Alpha υποστήριξε πως η «Κιβωτός του Κόσμου» δεν υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, είναι Ιδιωτική Δομή και δεν είναι υπό την εποπτεία της. Παράλληλα προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα δήλωσε πως κατά το παρελθόν όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών επιχείρησε να βοηθήσει τον πατέρα Αντώνιο με κάποιου είδους εποπτεία, ο τελευταίος αρνήθηκε.

Τσουνάμι καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών αλλά και ζητήματα διαβίωσης και διαχείρισης

Στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας επιστρέφει η δικογραφία για την υπόθεση της “Κιβωτού του Κόσμου” και τις καταγγελίες παιδιών που φιλοξενούνταν στις δομές της για κακοποίηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα διεξάγεται πλέον απο την εισαγγγελία ανηλίκων.

Η εισαγγελία θα αποφασίσει εάν θα παραπέμψει την υπόθεση σε κύρια ανάκριση ή θα επιστρέψει τον φάκελο και πάλι στο τμήμα Ανηλίκων ζητώντας την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν πώς ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια έρευνας για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας για τη συγκεκριμένη υπόθεση όσο αυτοί βρίσκονταν στην υποδιευθύνση προστασίας ανήλικων στη ΓΑΔΑ.

«Αυτά που ακούγονται δεν ισχύουν» δηλώνει εθελόντρια

Για τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και τα βασανιστήρια στην «Κιβωτό του Κόσμου» μίλησε εθελόντρια δομής στην Τατιάνα Στεφανίδου και την εκπομπή “Tlive”.

«Ξέρω και τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα και τον γιο τους. Το καλύτερο κλίμα. Αυτά που ακούγονται δεν ισχύουν. Αν αυτό το παιδί που είναι σήμερα 19 ετών, που του έκανε ό,τι του έκανε ο τάδε, ήταν 16 ετών. Αν τον κακοποιούσαν γιατί δεν πήγαινε στον πατέρα Αντώνιο κατ’ ιδίαν και να του πει ότι μου συμβαίνει αυτό κι αυτό. Δεν θα τον άκουγε; Γιατί δεν βγαίνει αυτός με τη φάτσα του;» ανέφερε αρχικά η εθελόντρια στο “Tlive”.

«Βοηθούσε όλον τον Βοτανικό, τα Σεπόλια, την Αττική… Παίρναμε καρότσια με πράγματα. Άρα είναι ψέματα. Δεν ξέρω ποιος θέλει να τον βλάψει τον πατέρα Αντώνιο που είναι τόσο καλή ψυχούλα. Αν συνέβαιναν αυτά 13 χρόνια, θα πήγαινα εγώ τις εγγονές μου; Αδύνατον! Δεν θα καταλάβαινε κανείς ότι συμβαίνουν τέρατα στην Κιβωτό» πρόσθεσε.

Τάκης Θεοδωρικάκος για την «Κιβωτό του Κόσμου»: «Ο Νόμος είναι Νόμος και ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακριτική μεταχείριση»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στα social media αναφέρει τα εξής σχετικά με τις τελευταίες καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου:
«Ο Νόμος είναι Νόμος και ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακριτική μεταχείριση. Για κανέναν. Όποιος κι αν είναι ο θύτης, όποιο και αν είναι το θύμα.
Για εμάς δεν υπάρχουν άβατα και «γκρίζες ζώνες» ελέγχου και επιβολής του νόμου.
Γι αυτό και κατόπιν καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών στην “Κιβωτό του Κόσμου”, η Ελληνική Αστυνομία συνδράμει απολύτως στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Προκειμένου να αποκαλυφθεί -και σε αυτή την περίπτωση- όλη η αλήθεια.
Η αποκάλυψη και η τιμωρία κάθε εγκληματικής πράξης -εφόσον έχει τελεστεί και αποδειχθεί- είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Πολιτείας και πολιτών. Αλλά και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και της αυτονόητης αξίωσης κάθε πολίτη για ισονομία στην πράξη.

Διαβάστε επίσης:

Εκπρόσωπος Τύπου Ιεράς Συνόδου: H “Κιβωτός του Κόσμου” δεν υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή [3]

Αγκαλιές, αγάπη και φροντίδα, το φάρμακο κατά των παιδικών ιώσεων [4]

Ανοιχτός για τα παιδιά την Κυριακή ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου [5]