Αρχική Περιβάλλον Εξαιρετικής ποιότητας η συντριπτική πλειονότητα των υδάτων κολύμβησης

Εξαιρετικής ποιότητας η συντριπτική πλειονότητα των υδάτων κολύμβησης

greece-kaladi-2Κατάλληλα για κολύμβηση κρίθηκαν 2.149 (ποσοστό 99,7%) σημεία στη χώρα μας, σύμφωνα με ετήσια έκθεση που δημοσίευσε η Ειδική Γραμματεία Υδάτων , σε συμφωνία με αντίστοιχη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συνολικά, παρακολουθήθηκαν 2.155 σημεία κολύμβησης, εκ των οποίων πάνω από 2.000 υπάγονται στην υψηλότερη κλίμακα της εξαιρετικής ποιότητας, κατατάσσοντας την Ελλάδα μεταξύ των καλύτερων χωρών της Ευρώπης ως προς την ποιότητα των υδάτων.

«Ανεπαρκούς ποιότητας» χαρακτηρίζονται μόνο έξι σημεία (ποσοστό 0,03%) τα οποία βρίσκονται σε παράκτια ύδατα. Πρόκειται για τα εξής σημεία: Δάφνη, Αγιά-Καμπιγκ Πάτρα, Μποζαΐτικα-Αχαΐα, Πλαζ Πρόκου – Εθνικό Στάδιο Γυθείου, Χώρα – Καμάρα /Άνδρος και Μαρίνα Πόρτο Καρράς.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, στα τέσσερα πρώτα σημεία το αποτέλεσμα οφείλεται σε υψηλές συγκεντρώσεις των εξεταζόμενων μικροβιολογικών παραμέτρων που παρατηρήθηκαν κατά την κολυμβητική περίοδο του έτους 2010, ενώ η ποιότητα των υδάτων εμφανίζει συνεχή βελτίωση τα έτη 2011 και 2012.

Κατά συνέπεια δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας των λουομένων, ενώ δεν απαιτείται η λήψη πρόσθετων μέτρων (π.χ. σύσταση για απαγόρευση κολύμβησης) για την τρέχουσα κολυμβητική περίοδο.

Για το πέμπτο σημείο (Χώρα-Καμάρα ΄Άνδρου), βάσει των Μητρώων ταυτοτήτων Υδάτων Κολύμβησης στη συγκεκριμένη περιοχή εκβάλει αγωγός αποχέτευσης λυμάτων και ο Δήμος Άνδρου έχει αναρτήσει πινακίδα απαγόρευσης της κολύμβησης ήδη από το 2011. Σε κάθε περίπτωση, σημειώνει το ΥΠΕΚΑ, κατά την παρακολούθηση των υδάτων κολύμβησης την κολυμβητική περίοδο 2013, παρατηρήθηκε ότι οι συγκεντρώσεις των εξεταζόμενων μικροβιολογικών παραμέτρων μειώθηκαν σε σύγκριση με την κολυμβητική περίοδο του 2010.

Σε ό,τι αφορά το έκτο σημείο, διευκρινίζεται ότι αυτό εντοπίζεται εντός της Μαρίνας του Πόρτο Καρράς στην οποία εκ του νόμου ούτως ή άλλως απαγορεύεται η κολύμβηση. Εξάλλου, στην ταυτότητα που συντάχθηκε και δημοσιοποιήθηκε το 2011 εντοπίστηκε και αναγνωρίστηκε το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα ύδατα δεν είναι κολυμβητικά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.