Αρχική Νέα Εξαρθρώθηκε διεθνές δίκτυο παιδεραστών που έδειχνε online βίντεο κακοποίησης

Εξαρθρώθηκε διεθνές δίκτυο παιδεραστών που έδειχνε online βίντεο κακοποίησης

336939_UK-children-abuseΔίκτυο παιδεραστών που προέβαλε ζωντανά βίντεο κακοποίησης ανηλίκων μέσω διαδικτύου με έδρα τις Φιλιππίνες και «παραφυάδες» σε συνολικά 14 χώρες διέλυσαν οι αστυνομικές Αρχές της Βρετανίας, της Αυστραλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, έπειτα από πολύμηνη επιχείρηση.

Περίπου 15 παιδιά, ηλικίας έξι ως 15 ετών, απελευθερώθηκαν από τα «δίχτυα» του κυκλώματος από τους αστυνομικούς στις Φιλιππίνες. Σαράντα έξι άνθρωποι έχουν έως τώρα συλληφθεί, εκ των οποίων οι 11 στις Φιλιππίνες και οι 17 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις ακόμα έρευνες, με 733 υπόπτους που θεωρείται ότι πλήρωσαν προκειμένου να παρακολουθήσουν ζωντανή κακοποίηση παιδιών μέσω webcams. Ύποπτοι έχουν εντοπισθεί στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τον Καναδά, το Χονγκ Κονγκ, την Ολλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ταϊβάν, τη Δανία και την Ελβετία.Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει πληρωμές που κατά περίπτωση ξεπερνούν τις 45.000 ευρώ. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι συγγενείς των θυμάτων δέχονταν αμοιβές ώστε να συναινέσουν στην κακοποίηση των παιδιών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.