Εξελίξεις φέρνει η συνεργασία του Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» με το Νοσοκομείο Sick Kids του Καναδά – Στόχος η λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Μεταμόσχευσης Συμπαγών Οργάνων

Σήμερα το πρωί, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πλαισιωμένη από τον κύριο Raymond King, Διευθυντή Ανάπτυξης και Διεθνών Προγραμμάτων του Νοσοκομείου Sick Kids, και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριο Μανώλη Παπασάββα, ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους για τις εξελίξεις στη σημαντική συνεργασία της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» με το Νοσοκομείο Sick Kids του Καναδά, που ξεκίνησε το 2013, με την υπογραφή του συμφώνου αδελφοποίησης των δυο νοσοκομείων.

Ο κύριος Raymond King, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί στη μετεκπαίδευση ιατρών και νοσηλευτών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, με ομάδες του Ογκολογικού που μεταβαίνουν στο Sick Kids, καθώς και με ομάδες του Sick Kids, που έρχονται εδώ, και επεσήμανε ότι παράλληλα προχωράει και η δημιουργία παιδιατρικής βάσης δεδομένων που θα συμβάλλει στην τεχνογνωσία των μεταμοσχεύσεων και τη βελτίωση των θεραπευτικών μεθόδων. «Ο παιδικός καρκίνος, είπε ο κύριος King, δεν έχει σύνορα, και για μας, στο Sick Kids Hospital είναι πολύ σημαντικό να συμβάλουμε στην υλοποίηση του οράματος της κυρίας Βαρδινογιάννη, που με τόσο πάθος το υπηρετεί, και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συνεργαζόμαστε με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, που επιτελούν ένα σπουδαίο έργο».

Όπως δήλωσε στη συνέχεια, ο κ. Παπασάββας ένας από τους στόχους που έχουν τεθεί για τους επόμενους μήνες είναι η λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Μεταμόσχευσης Συμπαγών Οργάνων σε παιδιά σε χώρους είτε του Παίδων «Αγία Σοφία» είτε του Ογκολογικού «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ». Ήδη η χρηματοδότηση υπάρχει, οπότε αναμένεται να γίνει ανακατασκευή των χώρων και φυσικά η εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού, κάτι για το οποίο υπολογίζουν πολύ στη συνεργασία με το Νοσοκομείο Sick Kids του Καναδά.

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθησαν ο Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα, κύριος Robert Peck και η σύζυγός του, Μαρία, που όπως υπογράμμισε η κυρία Βαρδινογιάννη κατά την ομιλία της η βοήθειά τους στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι ανεκτίμητη.

Παρών ήταν επίσης ο κύριος Αλέξανδρος Γεωργιάδης, Πρόεδρος της Εταιρείας «Κrinos Foods Canada» και Πρόεδρος του Bιομηχανικού Επιμελητηρίου του Danforth (ΒΙΑ), το οποίο αποφάσισε να γίνει ο νέος σύμμαχος στον αγώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ενάντια στον παιδικό καρκίνο, ενισχύοντας με ετήσια χορηγία του το πρόγραμμα αδελφοποίησης των δυο νοσοκομείων.

Η κυρία Βαρδινογιάννη κατά την ομιλία της έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του Πρέσβη του Καναδά και της συζύγου του στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» λέγοντας: «Ο κύριος Peck διανύει τις τελευταίες ημέρες παραμονής του στην Ελλάδα, καθώς η θητεία του στην Αθήνα τελειώνει και θα κληθεί σύντομα να υπηρετήσει τη χώρα του από άλλη θέση. Και αυτό κάνει τη σημερινή του παρουσία ακόμα πιο σημαντική γιατί ο ίδιος θέλησε τις ώρες αυτές να τις αφιερώσει στο έργο στο οποίο πίστεψαν και αυτός και η σύζυγός του, Μαρία, από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στην Ελλάδα. Χάρη σ’ αυτούς, ευαισθητοποιήθηκαν πολλοί νέοι φίλοι και φορείς, που εν συνεχεία στάθηκαν αρωγοί στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι με δική τους πρωτοβουλία το Cirque de Soleil αφιέρωσε μία παράστασή του στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Δική τους επίσης ήταν η ιδέα της οργάνωσης της συναυλίας της Νάνας Μούσχουρη στο Τορόντο “Α night to Remember”, την οποία σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, ώστε να συγκεντρωθούν έσοδα για το πρόγραμμα αδελφοποίησης του Sick Kids Hospital και του Νοσοκομείου μας. Χάρη στο έργο τους κατάφεραν να φέρουν πιο κοντά τον καναδικό και τον ελληνικό λαό, και να δημιουργήσουν πολλές και στέρεες γέφυρες συνεργασίας και φιλίας ανάμεσα στους δυο λαούς μας. Ειλικρινά ο Ρόμπερτ και η Μαρία μας έχουν συγκινήσει βαθιά και το γεγονός ότι σε λίγο καιρό θα πρέπει να τους αποχαιρετίσουμε μας προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. Θελήσαμε όμως να κρατήσουμε την ανάμνηση της συνεργασίας μας έντονα χαραγμένη στη μνήμη και στην καρδιά μας και γι’ αυτό τον λόγο από σήμερα, στον «Τοίχο των Αστεριών» του Νοσοκομείου μας, θα τοποθετηθεί ένα αστέρι με το όνομά τους».

Η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε επίσης στον Πρέσβη του Καναδά το τιμητικό δίπλωμα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».