Εξετάσεις Πρότυπα Γυμνάσια: Τα παράπονα των γονιών για ταλαιπωρία των μαθητών και η απάντηση του Υπουργείου

Σήμερα 3.073 μαθητές έδωσαν εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Γυμνάσια όλης της χώρας διεκδικώντας τις πολυπόθητες 448 θέσεις.  Οι μαθητές στο πλαίσιο της εξέτασης θα αξιολογηθούν σε γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Δημοτικό Σχολείο, σχετικές με τη Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά.

Παράπονα γονέων για ταλαιπωρία των μαθητών

Η διαδικασία σημαδεύτηκε από τα παράπονα πολλών γονέων ότι ενώ η προγραμματισμένη έναρξη των εξετάσεων ήταν για τις 9 το πρωί εντούτοις στο Βαρβάκειο τα παιδιά μπήκαν κανονικά στις αίθουσες αλλά τα θέματα δόθηκαν στους μαθητές στις 12:30!

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό οι γονείς ενημερώθηκαν ότι προέκυψε πρόβλημα με τις φωτοτυπίες. Ενώ τα θέματα είχαν σταλεί κανονικά από το υπουργείο Παιδείας από νωρίς το πρωί, ωστόσο στα σχολεία δεν είχαν προετοιμαστεί για να βγουν οι φωτοτυπίες, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει το σύστημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ καθυστερήσεις υπήρξαν και σε άλλα πρότυπα σχολεία. Για παράδειγμα στα Ανάβρυτα, οι μαθητές μπήκαν στις αίθουσες στις 9.30 το πρωί, ωστόσο τα θέματα τους δόθηκαν στις 11.30.

Δείτε τη καταγγελία της μητέρας ενώ παιδιού που έδινε εξετάσεις

Ενδεικτικό της ταλαιπωρίας που βίωσαν οι γονείς των μαθητών που έδιναν σήμερα εξετάσεις είναι το post της κας Βασιλικής Πώχου (Vaso Pochou) στο λογαριασμό της στο Facebook όπου  ανέφερε τα εξής:

Ανταπόκριση από Ελλαδιστάν!!
Μετά από 3 ώρες αναμονής στις αίθουσες χωρίς κλιματιστικό, μόλις μοίρασαν τα θέματα στα παιδιά. Με τι κουράγιο να γράψουν;;; Οι γονείς να περιμένουν εξαγριωμένοι να πάρουν τα παιδιά τους χωρίς ενημέρωση έξω στον ήλιο, κάποιοι να λένε ότι τα θέματα έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο κλπ.. Πφφφ..

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Σχετικά με τις σημερινές εξετάσεις στα Πρότυπα Σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων με ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει ότι τα θέματα των σημερινών εξετάσεων δόθηκαν κανονικά σε όλα τα Πρότυπα Σχολεία στην καθορισμένη ώρα. Στη Βαρβάκειο Σχολή οι εξετάσεις ολοκληρώνονται με καθυστέρηση λόγω διακοπής ρεύματος στην περιοχή.
Πηγή Φωτογραφίας: Vaso Pochou Facebook