Αρχική InfoMommy Υγεία Εξέταση αίματος θα δείχνει αν πρέπει να λάβουμε αντιβίωση

Εξέταση αίματος θα δείχνει αν πρέπει να λάβουμε αντιβίωση

blood_test

Με ένα απλό τεστ αίματος μέσα σε λίγα λεπτά θα μπορούμε να δούμε αν θα χρειαστεί να πάρουμε αντιβιοτικό ή όχι, αν δηλαδή έχουμε ιογενή ή βακτηριακή λοίμωξη, αφού τα αντιβιοτικά είναι αποτελεσματικά μόνο ενάντια στα βακτήρια και δεν μπορούν να «εξοντώσουν» ιούς. Στόχος του τεστ να βοηθήσει να σταματήσει η αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών η οποία συνδέεται με παρενέργειες αλλά και με τη δημιουργία ανθεκτικών βακτηρίων αφού η παρατεταμένη χρήση έχει αποτέλεσμα μειωμένη δράση των φαρμάκων.

Η νέα εξέταση αναλύει το αίμα που λαμβάνεται από το δάχτυλο ενός ασθενή και κάνει μετρήσεις της C αντιδρώσας πρωτεΐνης (CRP) στο δείγμα. Τα επίπεδα της συγκεκριμένης πρωτεΐνης αυξάνονται  όταν υπάρχει βακτηριακή λοίμωξη. Όταν ο οργανισμός έχει να αντιμετωπίσει μια ιογενή λοίμωξη ενεργοποιείται άλλος μηχανισμός και τα επίπεδα της CRP διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα. Η εξέταση δεν χρειάζεται περισσότερα από τρία λεπτά για να δείξει τα επίπεδα της πρωτεΐνης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.