Αρχική InfoMommy Υγεία Εξεταστείτε δωρεάν στο 3ο Φεστιβάλ Ευ Ζην και περάστε ένα ευχάριστο Κυριακάτικο πρωινό με ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων (7/6)

Εξεταστείτε δωρεάν στο 3ο Φεστιβάλ Ευ Ζην και περάστε ένα ευχάριστο Κυριακάτικο πρωινό με ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων (7/6)

Docteur-+-iPadΔυνατότητα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων θα έχουν όσοι επισκεφθούν την Κυριακή το 3ο Φεστιβάλ Ευ Ζην, στο Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά. Μέσω κινητών μονάδων θα μπορούν να κάνουν οφθαλμολογικές εξετάσεις (Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»), εξετάσεις μαστού (Στόχος-Πρόληψη), εξετάσεις για τον HIV & HEP B και C (Praksis ), τεστ μνήμης και δεξιοτήτων (Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Alzheimer) και ενημέρωση για μυοσκελετικές παθήσεις (Πεταλούδα).

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου και με σύνθημα «Είμαι νικητής» (#eimainikitis) η ομάδα Surfers for Life έχει ετοιμάσει μία μεγάλη γιορτή με πολλά δρώμενα. Αθλητικούς αγώνες: δρόμου, nordic walking, ποδηλασία, kayak, SUP, inline skating. Εθελοντική Αιμοδοσία: Τράπεζα Αίματος «Δημήτρης Βλων» σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία». Ομιλίες για το Ευ Ζην στη ζωή μας, την εργασία, τον αγώνα μας, τον τρόπο σκέψη μας μέσα από την αγάπη, τη συνεισφορά, τη θετικότητα, τη δύναμη των θετικών συναισθημάτων, την ενσυναισθηση, τη διατροφή, την ευεξία, την αυτογνωσία, την επικοινωνία και τις επιλογές μας. Εναλλακτικές και συμπληρωματικές θεραπείες: Yoga, family play yoga κρυσταλλικά μπολ, gong και διαλογισμός, αισθητήρια γυμναστική & αντιληπτική ψυχοπαιδαγωγική, ολιστική ενεργειακή μάλαξη, thetahealing, χοροθεραπεία, γιόγκα γέλιου. Παιχνίδια, Κουκλοθέατρο, face painting, εκπλήξεις και ανακαλύψεις για τους μικρούς συμμετέχοντες. Χορός με χορευτικές επιδείξεις από τους Athens Lindy Hop, The Hoppers, Irene Ragusini Συναυλία-Πάρτι: Ειρήνη Σκυλακάκη, Αgatha, Κατερίνα Ντούσκα, Delay Band.

Αγώνες αθλημάτων:

10:00 Αγώνας δρόμου 10K (Κατηγορίες A17-29,30-49,50+, Γ17-29,30-39,40+)
10:05 Αγώνας δρόμου 5K (Κατηγορίες A17-29,30-49,50+, Γ17-29,30-39,40+) και Nordic Walking 5Κ
10:10 Αγώνας SUP 3Κ (Ορθια σανιδοκωπηλασία, κατηγορίες Ανδρών/Γυναικών)
11:30 Αγώνας δρόμου παιδικός kids1: 300μ (8 έως 12 ετών), kids2: 800μ (12 έως 16 ετών)
12:00 Ποδηλατικός αγώνας ΤΤ15K (Κατηγορίες A17-44, 45+, Γ17-34, 35+)
13:00 Ποδηλατικός αγώνας παιδικός ΤΤ5K (12 έως 16 ετών)
13:15 Αγώνας Kayaκ 3Κ (Kατηγορίες Α+Γ flat water/surfski, μικτή sea kayak, μικτή μονά/διπλά sit-on-tops). Νέοι/ες ηλικίας 12 έως 17 ετών συμμετέχουν με διπλό σκάφος (συνοδεία γονέα), εξαίρεση αποτελούν όσοι διαθέτουν δελτίο αθλητή κανόε καγιάκ.
13:20 Αγώνας ταχύτητας speed skates 10Κ (inline skating)
14:30 Απονομές

*Παιδιά κάτω των 8 ετών μπορούν να τρέξουν με τους γονείς τους.
*Το εισιτήριο των 10€ σας εξασφαλίζει τη συμμετοχή σε όσα αθλήματα επιθυμείτε, ο εξοπλισμός όμως είναι ιδιωτικός, δεν παρέχεται από τους διοργανωτές του φεστιβάλ, με εξαίρεση το κανόε καγιάκ, για το οποίο θα διατεθούν περιορισμένα καγιάκ με σειρά πρoτεραιότητας εγγραφής στο site.

Ανοικτά Αθλητικά Workshops για όλους

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων και μέχρι το πέρας της εκδήλωσης, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ανοικτά αθλητικά workshops και να δοκιμάσουν για πρώτη φορά τις ικανότητες τους στο θαλάσσιο καγιάκ, στο SUP (όρθια σανιδοκωπηλασία), στα πατίνια (rollerblades) καθώς και στο Nordic Walking, πάντα με την ασφαλή καθοδήγηση των καλύτερων ομάδων του κάθε αθλήματος. Ειδικά για το θαλάσσιο καγιάκ και το SUP, προτείνουμε στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους μαγιό και πετσέτα.

11289443_807006036061684_3808307589134171126_o
Ομιλίες για το ΕΥ ΖΗΝ

Σημαντικές ομιλίες για το Ευ Ζην με επιστημονικές θεωρίες, μεθόδους και βιώματα που θα ενημερώνουν και θα ενδυναμώνουν τους συμμετέχοντες του Φεστιβάλ να προσεγγίσουν μια χαρούμενη ζωή γεμάτη νόημα, ουσία και εκπλήρωση.

Εναλλακτικές & συμπληρωματικές Δραστηριότητες

Μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: Yoga, κρυσταλλικά μπωλ και διαλογισμό, αισθητήρια γυμναστική και αντιληπτική ψυχοπαιδαγωγική, ολιστική ενεργειακή μάλαξη, Thetahealing, χοροθεραπεία, yoga γέλιου, family play yoga.

Γεύματα Ευεξίας

Η ομάδα δράσης "Food4Good" θα ετοιμάσει γεύματα ευεξίας με σκοπό την τόνωση και ενδυνάμωση όλων των συμμετεχόντων στο Φεστιβάλ.

11148416_796749697087318_7649714007109806934_n

Έκθεση με περίπτερα

Με σκοπό την παρουσίαση προϊόντων, υπηρεσιών, προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που σχετίζονται άμεσα με το ευ ζην, την άθληση και την προσφορά στον συνάνθρωπο, το 3ο Φεστιβάλ Ευ Ζην θα περιλαμβάνει φέτος και Τμήμα Έκθεσης, όπου εταιρίες, οργανισμοί και φορείς της χώρας θα έχουν την ευκαιρία συμμετοχής.

Παιδικές δραστηριότητες

Θα λάβουν χώρα δράσεις, όπως face painting με ομάδα ζωγράφων μέχρι παιδικά δρώμενα (π.χ. σκυταλοδρομία νερού, μπαλονομαχίες, φωναχτά μπαλόνια, μπουγάδα, τρέξε φέρ΄ το, δρόμος με πατάτες, δρόμος με τα νεράντζια, λουλούδια και άνεμος, ιπποδρομία, η γάτα και το αρνί)

Συναυλίες

Ρυθμό και ένταση θα δώσουν με τα τραγούδια τους καλλιτέχνες, όπως η Ειρήνη Σκυλακάκη και η Κατερίνα Ντούσκα, αλλά και το δυναμικό αγγλόφωνο Alternative Pop-Rock-Funk συγκρότημα Delay Band, ενώ στη μαγεία του χορού θα μας μυήσουν ομάδες της αθηναϊκής swing σκηνής Athens Lindy Hop και The Hoppers, καθώς και η διακεκριμένη ευρωπαϊκής φήμης authentic solo jazz χορεύτρια Irene Ragusini. Funk μουσικές, Rock 'n' Roll διαθέσεις, Disco φιγούρες, δεκαθλητικές αντοχές και κωμικές αναταράξεις αναμένονται επίσης από τους Sbaraquack, που υπόσχονται να ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους.

Εθελοντική Αιμοδοσία

Η Τράπεζα Αίματος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΩΝ σε συνεργασία με τη μονάδα του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος «ΣΩΤΗΡΙΑ» θα βρίσκεται (9.00- 17.00) στο χώρο του 3ου Φεστιβάλ Ευ Ζην για τη μεγαλύτερη εθελοντική αιμοδοσία που θα έχει γίνει ποτέ!

Παράλληλες Δράσεις

- Λαχειοφόρος αγορά με κλήρωση δώρων που προσφέρουν ευεξία στο σώμα και στο πνεύμα
- Δραστηριότητες με θέμα το χαμόγελο, την καλοσύνη και τη θετικότητα από την εθελοντική ομάδα «Χείλια Χαμόγελα»

- Διάθεση φρεσκοστυμμένων, δυναμωτικών χυμών με φρούτα εποχής

H προσπάθεια έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και ΟΛΑ τα χρήματα θα διατεθούν στις εξής Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις:
1. Η ΑΜΥΜΩΝΗ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΤΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
2. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
3. ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ - ΤΗΕ VILLA JOYA INITIATIVE

Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι δωρεάν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.