Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Εξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης διάθεσης, μέσω διαδικτύου, μη εγκεκριμένου σκευάσματος που υποσχόταν γρήγορη απώλεια κιλών

Εξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης διάθεσης, μέσω διαδικτύου, μη εγκεκριμένου σκευάσματος που υποσχόταν γρήγορη απώλεια κιλών

Diet-PillsΕξιχνιάστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση παράνομης διακίνησης και διάθεσης, μέσω διαδικτύου, μη εγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος, το οποίο υποσχόταν απώλεια κιλών σε μικρό χρονικό διάστημα.

Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος του ιδιοκτήτη της εταιρίας, με έδρα την Ιρλανδία. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, σε διάφορες ιστοσελίδες του διαδικτύου, διαφημιζόταν σκεύασμα που υποσχόταν γρήγορη απώλεια κιλών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες πάντα, οι παθόντες, αφού πείστηκαν για την υποτιθέμενη ακίνδυνη δράση του σκευάσματος, προέβησαν στην παραγγελία του.

Μετά από την κατανάλωσή του, όμως, παρουσιάστηκαν σε πολλούς από αυτούς ανεπιθύμητες ενέργειες. Παράλληλα, μία γυναίκα κατήγγειλε ότι γινόταν παράνομη χρήση φωτογραφιών της, στις οποίες απεικονιζόταν με τέλειες σωματικές αναλογίες, ως δήθεν αποτέλεσμα της χρήσης του συγκεκριμένου σκευάσματος.

Έπειτα από αλληλογραφία με το αρμόδιο τμήμα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας, προέκυψε ότι η παρουσίαση, διακίνηση και πώληση του συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος γινόταν παράνομα.

Αμέσως ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έρευνας. Ακολούθησε ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία, μετά από αλληλογραφία με τις αρμόδιες διαχειρίστριες εταιρίες καθώς και με παρόχους σχετικών υπηρεσιών διαδικτύου, εντόπισε τους διαδικτυακούς ιστότοπους, μέσω των οποίων, διαφημιζόταν και διακινείτο το παράνομο σκεύασμα.

Ταυτοποιήθηκε, ότι ο τρόπος και η διανομή του παράνομου σκευάσματος, πραγματοποιείτο από εταιρία που εδρεύει στο Δουβλίνο. Στη συνέχεια, ειδοποιήθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων για τις περαιτέρω ενέργειες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του. Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες.

Διαβάστε επίσης:

Πόσο ασφαλή είναι τα σκευάσματα για το αδυνάτισμα;


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.