Αρχική InfoTeens Νέα Εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, μετά από καταγγελία 15χρονης

Εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, μετά από καταγγελία 15χρονης

elas-660

H ανήλικη κοπέλα στο «facebook» συνομιλούσε με άτομο που δεν γνώριζε προσωπικά με αποτέλεσμα να θέτει καθημερινά τον εαυτό της σε κίνδυνο. Ευτυχώς, κατάλαβε έγκαιρα τι συνέβαινε και απευθύνθηκε  στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με αποτέσμα γρήγορα να εξιχνιασθεί μία ακόμη υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων.
Σύμφωνα με την καταγγελία, η ανήλικη συνομιλούσε στο «facebook» με χρήστη, ο οποίος είχε στην κατοχή του φωτογραφικό υλικό με άσεμνο περιεχόμενο στο οποίο απεικονίζεται η ίδια.

Το υλικό αυτό είχε αποσπάσει ο δράστης κατόπιν πίεσης, που είχε ασκήσει στην ανήλικη κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχαν μέσω βιντεοκλήσεων.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη και κατόχου του επίμαχου προφίλ, ο οποίος είναι αλβανικής καταγωγής, καθώς και άλλων δυο εμπλεκομένων, ενός Ρουμάνου και ενός Έλληνα, για τους οποίους προέκυψε ότι είχαν πρόσβαση στο συγκεκριμένο προφίλ.

Πρόκειται για έναν 42χρονο Ρουμάνο, έναν 20χρονο Αλβανό κι ένα 32χρονο Έλληνα οι οποίοι κατηγορούνται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Λάμιας, πραγματοποίησε έρευνες παρουσία δικαστικού λειτουργού, στα σπίτια των εμπλεκομένων στη Λαμία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.