Αρχική Infokids Υγεία Ο εξομοιωτής μαγνητικού τομογράφου στο Παίδων «Αγ. Σοφία» εξοικειώνει τα παιδιά με τη διαδικασία της μαγνητικής τομογραφίας

Ο εξομοιωτής μαγνητικού τομογράφου στο Παίδων «Αγ. Σοφία» εξοικειώνει τα παιδιά με τη διαδικασία της μαγνητικής τομογραφίας

Ακόμη κι ένα παιδί χωρίς αναισθησία κατά τη διαδικασία της μαγνητικής τομογραφίας είναι πάρα πολύ σημαντικό, δήλωσαν με μια φωνή όλοι οι γιατροί στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία. Κάτι τέτοιο μπορεί τώρα να γίνει πραγματικότητα χάρη στον εξομοιωτή μαγνητικού τομογράφου που παραδόθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία» με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» και τη στήριξη της Bayer Ελλάς.

Ο νέος εξομοιωτής παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στους χώρους του νοσοκομείου στην οποία παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία», κ. Εμμανουήλ Παπασσάβας, η Διευθύντρια του Τμήματος Απεικονιστικών Μεθόδων Αξονικού - Τομογράφου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία», κα. Χριστιάνα Χατζηγιώργη και η κα. Μαρία Τρυφωνίδη, Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

 
Ο Εξομοιωτής Μαγνητικού Τομογράφου θα συμβάλει σημαντικά στην εξοικείωση των μικρών ασθενών με τη διαδικασία της εξέτασης της μαγνητικής τομογραφίας. Μέσω της λειτουργίας του, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βιώνουν τις πραγματικές συνθήκες της λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου με σκοπό την ψυχολογική τους προετοιμασία και αποτέλεσμα την αποφυγή αναισθησίας.

%ce%bd%ce%b5%ce%bf%cf%83-%ce%b5%ce%be%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86

Η κα. Χριστιάνα Χατζηγιώργη, Διευθύντρια του Τμήματος Απεικονιστικών Μεθόδων Αξονικού και Μαγνητικού Τομογράφου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία», δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά το σύλλογο «Φλόγα» για την πρωτοβουλία του. Το έργο του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια είναι ιδιαίτερα σημαντικό συμβάλλοντας τα μέγιστα στη απεικονιστική διάγνωση και παρακολούθηση χιλιάδων παιδιών με καρκίνο. Η σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς θα συμβάλει στην ψυχολογική ανακούφιση παιδιών που με ανεξάντλητα αποθέματα ψυχικής δύναμης μάχονται καθημερινά ενάντια στην ασθένειά τους. Στο τμήμα μας γίνονται μηνιαία διακόσιες περίπου αναισθησίες. Η αναισθησία είναι μία σοβαρή ιατρική πράξη, λόγω καταστολής του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, η οποία ελλοχεύει κινδύνους. Εάν έστω και ένα παιδί μπορεί να συνεργαστεί λόγω εξοικείωσης με την εξέταση και αποφύγει την αναισθησία, νομίζουμε ότι το κέρδος είναι αντιληπτό».

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-2
Η κυρία Μαρία Τρυφωνίδη, Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», τόνισε: «Ευχαριστούμε την Bayer Ελλάς που στέκεται στο πλευρό μας στις προσπάθειές μας για την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής ιατρικής, ψυχολογικής και κοινωνικής φροντίδας των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Στη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε ως χώρα, δυστυχώς, οι δαπάνες της πολιτείας για την ιατρική περίθαλψη έχουν συρρικνωθεί, γεγονός που αυξάνει τη σημασία και την ανάγκη της στήριξης από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να διατηρηθεί το επίπεδο της θεραπευτικής φροντίδας των ασθενών».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.