Εξομολογήσεις μιας μητέρας: «Ήμουν μια θυμωμένη και πικρόχολη μαμά»

sad-mom

Όσες φορές  περνάω δύσκολες στιγμές , θυμάμαι τι μάνα ήμουν. Και δεν ήμουν καλή.

Το πρώτο χρόνο, τις περισσότερες νύχτες, δεν μπορούσα να κοιμηθώ και ήμουν τόσο  εξαντλημένη και παράλληλα τόσο θυμωμένη. Υπήρχαν μέρες που ήμουν τόσο νευριασμένη που αναρωτιόμουν γιατί είμαι έτσι. Είχα νεύρα για τις ώρες ύπνου που έχανα, για τις δουλειές που δεν μπορούσα να τελειώσω, τις ευκαιρίες που έχασα και  τους φίλους που δεν μπορούσα να βλέπω συχνά.

Εκνευριζόμουν  γιατί περνούσα τον χρόνο  μου με το να ασχολούμαι με πράγματα που δεν ολοκληρώνονταν και με την κοινωνική μου ζωή που πλέον περιελάμβανε την διαδρομή από το σπίτι στο σούπερ- μάρκετ. Νευρίαζα που δεν μπορούσα να πάω για τρέξιμο ή στο γυμναστήριο και δεν ήμουν ευχαριστημένη με τίποτα. Θύμωνα που ένιωθα τόσο μόνη σε όλο αυτό.

Αλλά κυρίως ήμουν θυμωμένη επειδή ήμουν θυμωμένη.

Το ξέρω πως σαν μαμά παρατάς τα πάντα για το παιδί σου αλλά δεν σκόπευα ποτέ να γίνω  η μαμά που μένει στο σπίτι. Σκόπευα να γίνω η μαμά που  δουλεύει από το σπίτι. Όμως πάλι δεν προλάβαινα να ολοκληρώσω τις δουλειές μου  και να φροντίσω το παιδί μου χωρίς βοήθεια. Έτσι αποφάσισα να σταματήσω να δουλεύω αλλά πάλι ένιωθα ανολοκλήρωτη.

Έτσι περνούσα όλο μου τον χρόνο με το παιδί μου . Όσο ήταν ξύπνιος δεν έκανα τίποτα και ασχολιόμουν μόνο με το παιδί μου γιατί ένιωθα ότι πουθενά αλλού δεν ήμουν παραγωγική. Ένιωθα χαμένη και πως δεν άξιζα τίποτα.  Ένιωθα πως είχα να κάνω τόσα πολλά πράγματα και παράλληλα τόσο λίγα.  Δεν μπορούσα να αναλάβω αυτή την τόσο μεγάλη ευθύνη που είχα στους ώμους μου.

Δεν ήταν πάντα όλες οι ημέρες έτσι, καθώς ο μικρός μου άρχισε να μπαίνει σε πρόγραμμα και να κοιμάται το βράδυ αλλά γενικά δεν κοιμόταν πολλές ώρες. Άκουγα μαμάδες που τα μωρά τους κοιμόντουσαν για  2 ώρες,  τουλάχιστον 2 φορές μέσα στην ημέρα και γινόμουν πράσινη από το κακό μου. Σκεφτόμουν πως θα μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα σε αυτές τις ώρες.

Συνεχώς παρακαλούσα για περισσότερο χρόνο ενώ ήξερα πως πρέπει να εκτιμάω την κάθε στιγμή που περνάω με το παιδί μου. Βαθιά μέσα μου ήξερα πως πρέπει να τα βρω με τον εαυτό μου.

Σήμερα έναν χρόνο μετά είμαι χαρούμενη που επιτέλους τα άφησα όλα αυτά πίσω μου και πλέον αυτές οι ημέρες αρχίζουν να σβήνουν από την μνήμη μου. Πλέον ζω την κάθε μου στιγμή, είμαι χαλαρή  και εύχομαι να αποκτήσω και άλλα παιδιά και θα κρατήσω μόνο τις όμορφες στιγμές…

babyradio.gr- Μαρία Ν.

Διαβάστε επίσης:

Εξομολογήσεις μιας μητέρας: «Ιστορίες που καταστρέφουμε τη νύχτα»